Bananbröd med choklad är gott och lyxigt som passar de flesta. Detta eftersom den är fri från mjölk, gluten, nötter och ägg (därav vegansk). Många av mina underbara följare älskar denna kaka som jag visat på mitt Instagramkonto, och har även gjort den som en tårta.
Då har de delat den på i 2-3 skivor (på längden) och sedan haft på vispad kokosgrädde eller min osötade chokladmousse och sedan täckt den med bär. Så smart och en helt sockerfri tårta bortsätt från bananen och dadlarna i kakan. Betydligt mindre socker än i en prinsesstårta kan vi enas om. 🙂
Du behöver till ditt bananbröd med choklad
En mindre brödform, exempelvis denna champangefärgade 23 centimeter.
Bananbröd med choklad – gör såhär
- Följ receptet på mitt grundrecept på bananbröd (klicka för att komma till receptet)
- Addera knappt 1 dl raw kakao och en näve hackad mörk choklad om du vill.
Vad är raw kakao?
Raw kakao kallas också rå kakao har inte hettats upp över 42 grader. Det gör att den bibehåller ett högt näringsvärde och är rik på mineraler, spårämnen, vitaminer och aminosyror. “Vanlig kakao” som inte är raw (bearbetad kakao) har hettats upp flera gånger och den har dessutom varit med om flera kemiska processer för att få en mildare smak och färre bitterämnen. Det är bitterämnen man vill åt i kakao, eftersom det är de som är de kraftiga antioxidanterna. Dessutom är det bra för magen att äta beskt.
Om det inte står tydligt “raw” på förpackningen när du köper kakao är den med största sannolikhet raffinerad, dessutom är priset en tydlig indikator. Den kakao som är raw kostar betydligt mer, men är ju betydligt nyttigare också.
Fler recept med banan
Fler goda recept på fika och godsaker som du måste testa
- Kokostoppar LCHF
- Pannacottapaj LCHF/Paleo
- Melontårta
- Superenkel Chokladpaj
- Mejerifri snabb hallonglass
- Mandelmusslor LCHF
- Bounty LCHF
- Citronpaj LCHF
- Chokladtårta med hallonpannacotta