Bananglass

Bananglass – Perfekt pyssel och enkelt fika till barnen

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Bananglass är något min barn verkligen älskar. De tycker att de är roliga att göra och enkla att äta. Ni kan äta dem som de är eller dra över min superenkla choklad som innehåller kakaosmör på toppen. Eller bara kakaosmör. Rulla i vad du är sugen på, här kommer många tips och härliga bilder. 

Bananglass är kanske det enklast att lyckas med, och även om man inte är en fena i köket eller om barnen inte visat så stort intresse för matlagning är det perfekt att börja med typ detta, eftersom det är så ruskigt enkelt.

Bananglass

Bananglass – enkelt och gott

Du behöver:

  • Glasspinnar
  • Mogna bananer
  • Topping, se mina förslag nedan

Angående glasspinnar: Du kan köpa i trä eller spara från när man själv eller någon annan köper glass, jag diskar upp mina och använder gång på gång på gång tills de är helt utslitna.

Vill du ha chokladöverdrag kan du antingen smälta vanlig choklad, eller gör som jag gör, använda min veganska, ketochoklad som består av kakao och kakaosmör, den innehåller 0 % socker och bra fetter, som annars vissa barn har svårt att få i sig. Den här formen brukar vara enklare, helt klart. Det receptet hittar du här:

Hemmagjord sockerfri choklad, keto, vegan LCHF/paleo

bananglass
Här hade vi på allt! Lesscarbs choklad extra extra allt.

 

Gör så här

  1. Skär bananerna i två delar, tryck i en glasspinne.
  2. Fryst minst fyra timmar. Vi brukar frysa från morgonen till eftermiddagen ungefär.
  3. Doppa sedan i choklad och rulla sedan i valfri topping.
  4. Låt chokladen stelna, det tar några minuter i frysen.

 

I detta inlägg – Topping till smoothie kan du hitta massor av smarriga toppingar, för det är nämligen från vår smoothielåda som vi hittar våra toppingar till glassarna.

Men några favoriter är:

Bananglass
Betty är i full färd att fixa glass.

 

Bananglass
Topping och choklad är redo!

 

Bananglass
Dags att sätta fart

 

Bananglass
Chokladen är inte så varm då jag brukar låta den svalna lite innan. Dessutom vet hon reglerna. Lugnt och försiktigt.

 

Bananglass
Betty tycker att detta steg är det roligaste. Hon är väldigt noga. Allt ska täckas!

 

Bananglass
Provsmaka lite…

 

Bananglass
Dags att toppa glassarna.

 

Bananglass
Bara själva ätandet kvar! Betty tycktre att det var irriterande att det inte var choklad rakt igenom, när hon var så noga. Hon glömde bananens roll i det hela, haha!

 

Hoppas att du och de andra gillar detta recept. Mycket nyttigare än vanlig glass i min mening, och roligt att göra tillsammans. Har du något liknande tips? Tipsa gärna i en kommentar!

TIPS! – Om du gillade det här receptet hittar du massor av recept och inspiration min kokbok “Det stora matäventyret”.  Du lär dig även matsmarta tips och hur man involverar barnen i köket. Alla recept är fria från mjölk, gluten, socker och passar både LCHF- och Paleo-kost!

Du hittar ett signerat exemplar av boken här: Det Stora Matäventyret

5/5 (1 Review)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

5 kommentarer

Hej ,
Jag upptäckte din hemsida förra veckan och vilken guldgruva!
Jag får beta av ett recept i taget.
Jag är så tacksam över insikten att LCHF är en livsstil som verkligen passar mig.
Jag kommer bli en regelbunden besökare här, du är väldigt inspirerande i både din matlagning och som person.

Tack för en så bra blogg och bra skriven bok.
Min dotter är 1år och äter som alla andra, smörgås yoghurt osvosv, jag äter SJ lchf/paleo mejerier bara ibland, mycke kokosmjölk/yoghurt/grädde. Jag är ju så rädd att min dotter inte ska/kan äta sånt? ☹️ O hur gör man i förskolan egentligen när barnen äter alternativt?
Tacksam för svar, tack för alla fina recept!

Jag förstår inte riktigt din fråga, vad är du rädd att hon inte kan äta? Vanligt med smörgåsar och liknande tänker du? På förskolan får man föra en dialog, ha läkarintyg eller liknande. 🙂

Lite dåligt formulerat såg jag nu haha, men min fråga: kan min dotter verkligen äta tex kokosmjölk/Kokosgrädde ist för all mejeri som finns? De e ju alternativt i dagens samhälle. Min dotter är inte allergisk mot något jag vet, kan man ändå få annan mat i förskola?

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök