lesscarbs lchf

Svar på veckans frågor (v 3)

Jag får väldigt många frågor mejlade till mig via mina kanaler och jag har kommit fram till att det allra bästa är att jag svarar veckovis på frågorna så alla kan ta del av svaren! Bra va? Jag svarar en vecka i efterhand, så dessa frågor ställdes förra veckan! 

 

Hej Fanny! Jag undrar om du har nått bra tips att komma över sockersug o huvudvärk när man går.över uill lchf? Mvh christel

Svar: Hej! Jag skulle säga 2 saker:

  1. Undvik allt som triggar sug, ät ren mat 2 gånger om dagen och ägg till frukost. Det är jobbigt att ändra sina vanor, och det krävs en vilja av stål! Ta hjälp av nära och kära!
  2. För huvudvärken rekommenderar jag saltshots. Läs mer i detta inlägg om salt, där finns det du behöver veta: Vilket salt använder du?

Lesscarbs rekommenderar Salt

Hej ! Undrar vilka omega tabletter du rekommenderar?

Svar: Jag har skrivit ett inlägg om omega 3 tidigare. Du hittar det här: Välj rätt omega 3 tillskott!
tycker att dessa märken är bra också:

Rekommenderar denna flytande i första hand: Omega-3 Premium från Arctic Med

 

valj-ratt-omega3

 

Hej – jag försöker göra din majonäs men den blir så lös, rinnig…vad gör jag för fel? Har gjord enligt ditt recept och din video! (tror jag)

Svar: Förmodligen behöver du modda lite med mängderna om din mixer är ”klen”. Jag brukar i första hand rekommendera att ta lite mer citron (endast äkta citron) Eller testa med 1 helt ägg istället för 3 gulor. Du kan också testa att ha staven mycket längre tid i botten och göra allt väldigt sakta. Här hittar du som undrar recpetet på min majonäs med stavmixer och denna mixer använder jag.

10-sekundersmajonäs

Hej! Tack för en bra blogg. Har en fråga om s.k. ”net carbs”. Har så svårt att bilda en uppfattning när jag googlar. En kolhydrat är en kolhydrat väl, kostfiber eller inte. Hade gärna ätit avokado hela dan t.ex, men när jag googlar står det att den innehåller NIO gram kolhydrater! Så jag tuggar (nervöst) i mig max 100g om dagen. Hoppas du vill ge mig några tips om detta!

Svar: Du ska endast se till totala mängden carbs i dina livsmedel. Det är mest när man kollar på utländska sidor som man blir förvirrad av net carbs och liknande. De deklarerar innehållet på annat sätt än vi. När jag googlar hittar jag att avokado innehåller 2 gram per hundra gram. Jag utgår från Fineli.fi, kolla på detta om avokado. Avokado kan du absolut äta med gott samvete! En superbra fettkälla, mättande och nyttig!

avokado_sardellrora

 

Hej! Jag skulle dra ut recept, men när jag trycker på skriv ut så kommer först en reklamgrej, sedan bild o så börjar receptet….MEN nästa sida blir massa annat på?! När jag kollar att alla sidor är i skrivaren för utskrift så står det bara 1 sida till 1 sida… Jag försökte med tre recept men själva receptet kom aldrig ut 🙁

Svar: Hej! Jag vet inte riktigt vad som kan vara problemet. Jag har också testat med tre olika recept och första sidan är reklam+omslagsbild, sidan 2 är receptet sedan kommer tillhörande kommentarer. Då ställer jag in att jag vill skriva ut exempelvis sidan 2 så får jag endast ut själva receptet av de kanske 4-5 totala sidorna. 🙂

 

Tack för denna veckas frågor!

 

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

1 kommentar

Ett tips angående utskrifter av recepten.
Markera och kopiera bara den text du vill skriva ut.
Klistra sedan in det i tex word och skriv ut där ifrån.
Då blir man av med all reklam och tjafs 😉

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök