Den här veckan kör vi mejerifri varmrätt och dessert och förrätten går enkelt att anpassa till det också! Det var flera som efterfrågade just det, fisk och en enkel chokladdessert som avslutning på kvällen. Och som vanligt gör jag som ni vill!
Alla tre rätter:
1. Fannys plocktallrik med inspiration från mellanöstern:
Stekt aubergine, mozzarella (kan ersättas med zucchini eller annan grönsak) med min dukka och chimichurri. Servera tillsammans med mina ostmaränger, för de är så vansinnigt goda att doppa chimichurrin i och mina salta mandlar om du skippar osten.
2. Zucchiniinlindad sej med soltorkade tomater och oliver serveras med vitkålsmos och en krispig sallad.
3. Mejerifritt och osötat chokladmousse
FÖRRÄTT: Fannys plocktallrik med inspiration från mellanöstern:
Dukka är en egyptisk kryddblandning, så god att ha i yoghurt, eller här, att strö över grönsaker. Chimichurri är en persilja, vitlök och citronsås/marinad/dipp. Jag hoppas att detta är nyheter både för dig och gästerna!
VARMRÄTT: Zucchiniinlindad sej med soltorkade tomater/oliver, vitkålsmos och en krispig sallad.
Denna rätt går att göra med vilken fisk som helst, och själva inramningen känns väldigt lyxig! Vitkålsmoset är väldigt gott och mättande. Vill du servera mer fett kan du göra en majonäs till (här finns min 10-sek majonäs och flera förslag på smaksättning) eller skirat smör.
EFTERRÄTT: Mejerifritt och osötat chokladmousse
Detta mousse är extremt enkelt, gott (krämigt som 17) och mättande. Och vem kan motstå choklad? Jag brukar servera lite extra sött till mina söta gäster i form av vaniljsocker eller liknande om de inte äter LCHF. Då går det alltid hem, hos både stora och små.
Psst!
Kommentera gärna nedan om du har frågor, förslag eller funderingar. Och sist men inte minst: Smaklig måltid!