fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Zucchiniinlindad sej med soltorkad tomat och oliver

Zucchiniinlindad sej med soltorkad tomat och oliver

Mitt recept på zucchiniinlindad sej med soltorkad tomat och oliver blev en riktig succé! Jag vaknade en natt och insåg att jag måste testa att linda in mat i hyvlad zucchini. Det blev riktigt bra och roligt. Det tråkiga var att jag inte hade min farfar här som älskar fisk. Nästa gång han kommer blir det till att laga detta igen!

 

Zucchiniinlindad sej med soltorkad tomat och oliver

 

Ingredienser till 3-4 portioner:

  • 400 g fryst sej/torsk eller liknande (block)
  • 1 zucchini
  • 1 näve gröna oliver
  • 4-5 soltorkade tomater
  • Salt och peppar

 

Gör så här

 

  1. Tina fisken och salta den ordentligt, dra över några drag med pepparkvarnen.
  2. Hyvla Zucchinin med osthyveln, salta lätt och lägg den sedan på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Lägg in den i ugnen på 150 grader några minuter bara, kanske 3 så de mjuknar inte mer.
  4. Hacka de soltorkade tomaterna och oliverna.
  5. Ta så många zucchiniskivor och lägg lite omlott så det blidas en ”matta” som är lika bred som fisken.
  6. Lägg fiskbiten på ena sidan, lägg på oliv-tomathacket uppepå fisken och rulla ihop.
  7. Ta sedan en zucchiniskiva åt andra hållet så hela fisken blir täckt av zucchini.
  8. Fäst en tandpetare så allt håller ihop.
  9. Stek sedan alla sidor i riktigt med smör på låg värme tills fisken uppnår en innertemperatur på 52 grader (använd termometer)

 

Tips!

Servera gärna med min pumpafröpesto.

Om du gillade det här receptet borde du även kolla in mina zoodles med torsk och chiliostkräm

Lämna ett svar