Salta mandlar – ett perfekt och enkelt tilltugg

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Ibland blir man sugen på något salt. Detta är ett mycket enkelt och gott tilltugg. De passar utmärkt att ha med i väskan om man plötsligt får för sig att gå på bio och behöver lite snacks eller liknande.

Salta mandlar

Ingredienser:

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman allt och sprid ut i ugnsfast form.
  3. Ställ in i ugnen ca 5 min.
  4. Öppna och rör om och upprepa tre-fyra gånger, alltså totalt 15-20 min.
    (Är du osäker om de är klara kan du dela en nöt och se färgen den ska vara lite gyllenbrun).

Jag gör oftast en större sats och förvarar i kyl/frysen och tar fram vid behov.

Detta är ett äldre recept, jag föredra nuförtiden att göra enligt detta recept, där näringen i mandlarna kommer fram.

Tips!

Om du vill ha fler goda snacks, kolla in mitt fredagsmys med lesscarbs

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.