Ångkokt torsk

Ångkokt torsk med örtsmör – väldigt enkelt och snabbt!

Att något så enkelt kan vara så gott! Att ångkoka fisk tycker jag är ett perfekt tillagningssätt, eftersom det går fort och resultatet blir nästintill alltid perfekt. Här kommer mitt tillvägagångssätt utan ångkokare eller liknande.

 

Ångkokt torsk med örtsmör

 

Ingredienser till 1 pers: 

  • 1 bit torsk (eller annan fisk
  • 2 msk smör
  • 1 msk örter (dill, gräslök, persilja, basilika eller liknande, blanda dina favoriter! Du kan ta frysta)

 

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull som rymmer en sil.
  2. Salta och peppra fisken
  3. Lägg fisken i silen, låt vattnet sjuda. Lägg på locket i ca 6-7 minuter. Fisken ska vara vit.
  4. Smält smöret, häll försiktigt upp i en liten skål och lämna kvar det grumliga i kastrullen. Blanda runt örterna. Servera!

Ångkokt torskÅngkokt torsk

 

Till den ångkokta torsken rekommenderas följande tillbehör:

 

Smaklig måltid!

 

Tips!

Gillade du det här receptet? Då borde du kolla in min torsk med sötpotatis

4.1/5 (22 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

6 kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök