Att något så enkelt kan vara så gott! Att ångkoka fisk tycker jag är ett perfekt tillagningssätt, eftersom det går fort och resultatet blir nästintill alltid perfekt. Här kommer mitt tillvägagångssätt utan ångkokare eller liknande.
Ångkokt torsk med örtsmör
Ingredienser till 1 pers:
- 1 bit torsk (eller annan fisk
- 2 msk smör
- 1 msk örter (dill, gräslök, persilja, basilika eller liknande, blanda dina favoriter! Du kan ta frysta)
Gör så här
- Koka upp vatten i en kastrull som rymmer en sil.
- Salta och peppra fisken
- Lägg fisken i silen, låt vattnet sjuda. Lägg på locket i ca 6-7 minuter. Fisken ska vara vit.
- Smält smöret, häll försiktigt upp i en liten skål och lämna kvar det grumliga i kastrullen. Blanda runt örterna. Servera!
Till den ångkokta torsken rekommenderas följande tillbehör:
Smaklig måltid!
Tips!
Gillade du det här receptet? Då borde du kolla in min torsk med sötpotatis
4.1/5
(22 Reviews)
6 kommentarer
Any way that I can see this in English?
Sure! Just put the URL into google translate and set your language. <3
Hej! Funkar det med fryst torsk eller ska den tinas först?
Tina den först. 🙂
Fisken ska inte nudda vattnet eller..,
Nej precis, bara ångas 🙂