Torsk med sötpotatis

Torsk med sötpotatis – snabblagat på nolltid

Torsk med sötpotatis är en väldigt god och enkel rätt som är lätt att utveckla och variera. Jag gillar den här typen av mat efter gymmet, när jag vill ha riktig mat men kanske inte äta någon rest. Utan mer riktig, vällagad mat. Hoppas att du inspireras av det här receptet. 

Torsk med sötpotatis, låter som deffmat, haha, men här blir det mer Paleotänk med avokadoröran, beroende på mängden fett och andra tillbehör passar det ju även dig som äter LCHF. Så länge fett-ration är tillräckligt hög i måltiden kan sötpotatis funka bra för den som äter striktare LCHF också. Jag har bjudit på sötpotatis till striktare vänner, och de har fortfarande efter måltid uppmätt bra blodvärden vad gäller deras ketos, så låt inte en ingrediens stoppa en hel måltid. Utan se hur just din kropp påverkas, det är det som är grejen.

Torsk med sötpotatis

Torsk med sötpotatis

Du behöver följande recept:

  • Enkel avokadoröra. Jag hackade i tomat, pressade i citron (eller lime) samt massa koriander.
  • Ångkokt torsk. Det här är ett superlätt sätt att tillaga torsk (eller annan vit fisk), snabbt går det också.

Sötpotatisen gör du precis som du gör vanlig råstekt potatis, skär sötpotatisen i kuber, tillsätt valfritt fett i pannan, jag gillar kokosolja. Stek den så den är lite gyllene, vissa bitar blir mer klara och andra lite hårdare, det gillar jag, men du kan såklart steka dem helt klara också.

Salladen består av bladsallad, oliver, rädisor och svarta sesamfrön. Vid servering har jag lite olja på salladen och pressad citron.

Vill du ha ett striktare LCHF alternativ kan du byta sötpotatisen till exempelvis blomkålsris, vitkålsmos eller ugnsrostad blomkål.

 

Torsk med sötpotatis Torsk med sötpotatis

3.5/5 (2 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök