Asiatisk morotssallad – en av mina smarrigaste sallader på länge enligt min kära make Zarko. Jag älskar smakrika sallader, egentligen älskar jag nästan alla sallader. Det skulle vara rå champinjon helt naturella som inte är min favorit kanske ?
Vill du se mig göra detta, se min video på Instagram.
Har du problem att se länkar på min hemsida? Då har du förmodligen en aggressiv adblocker aktiverad. Testa att markera min hemsida som säker eller testa en annan webbläsare, så ska det fungera. Detta ligger utom min kontroll, och jag kan inte hjälpa mer är såhär.
Asiatisk morotssallad
- 500 gram morot
- Drygt 1/2 dl jordnötssmör
- 2 msk valfri soja, jag använder tamarisoja
- 1 tsk-1/2 msk sriratchasås eller annan valfri chilisås
- Saften från 1 citron (anpassa efter hur mycket syra du gillar)
- En gnutta honung eller annan valfri sötning (läs gärna mitt blogginlägg om naturlig sötning)
- Valfri mängd salt (läs gärna mitt blogginlägg om salt)
Gör så här
- Riv morötterna grovt på ett rivjärn. Du kan också använda en grönsakssvarv, det blir kul!
- Blanda ihop dressingen. Se till att blanda noga, den kommer gå ihop.
- Blanda ihop dressingen med morötterna. Toppa gärna med grovt hackade jordnötter.
- Och du, såsen är magisk till nudlar också, eller sås till en bowl!
Fler recept på detta tema
- Algsallad med ingefära och sesam
- Marinerade böngroddar med sesam och salt
- Kimchi utan fisksås
- Snabb het LCHF-wok
- Chilirostade sesamfrön
- Snabbsyrad rödkål
Jag älskar mat med asiatiska smaker. Det är enkelt att göra, och behöver få ingredienser för att ge mycket smak. De flesta asiatiska sallader är goda att kombinera varandra. Servera med något protein och någon kolhydrat. Kan vara ris, nudlar, gryn eller rostade rotsaker. Sedan brukar jag servera alltsammans i en en stor skål och servera någon god dressing till. Det är lika gott till vardags som till fest!