Snabbsyrad rödkål är ett perfekt tillbehör till maten, som en sallad, eller till tacos! Så gott. Jag tycker också om att ha lite grövre sallad redo i kylen för att fylla ut veckans sallader. Det händer också att jag lägger ner en sked snabbsyrad rödkål i sopptallriken.
Ingredienser
Räcker till en stor skål.
- 1 kg finstrimlad rödkål
- 3 msk ättika 12%
- Drygt 1/2 msk oraffinerat havssalt (läs mitt maxade inlägg om salt här)
Gör så här
- Finstrimla kålen (eller använd en grönsakssvarv om du har ett litet kålhuvud)
- Tillsätt drygt 1/2 msk oraffinerat havssalt och ättika. Sätt på handskar (dessa är de enda jag tål, älskar dem) (funkar också med plastpåsar) och krama kålen med dina händer tills den är mjuk. Du kan också lägga alltsammans i en hushållsassistent med ballongvisp om du inte vill använda muskelkraft.
- Förvara gärna i glaslåda.
- Ät direkt eller låt stå 2-3 dygn. Håller upp till två veckor med god hygien!
Vad tycker du?
Om du gillar detta recept får du gärna lämna 5 stjärnor nedan (finns på alla recept på hela sajten). Det gör att fler hittar mina recept via Google och är ett enkelt sätt att stötta mitt arbete.
Jag finns även på Instagram, där jag heter @fannygrejar Där delar jag daglig tips och inspiration från mitt liv. Jag delar middagstips, besvarar frågor, delar hälsotips, testar olika saker, renoverar, tränar och mycket mer. Hoppas att du vill följa mig även där!
Jag skriver också ett nyhetsbrev ungefär varannan vecka med recepttips, rabattkoder, produkttips och mycket mer. Du hittar Lesscarbs Inspirationsbrev här (samt tidigare brev om du vill ta dig en titt).
9 kommentarer
När ska man tillsätta ättikan?
När du skurit upp kålen 🙂
Det står inte med i receptet.
Gillar inlägget skall göras tack
Hej
Får man dela ditt recept på vår sida?
Josefssons Lanthandel i Uppsala
Vi har fått hem massa fin rödkål och jag college mina kunder lite inspiration, blev sugen på ditt recept och samtidigt så synliggör ju du på vår sida, så det borde bli en bra Win Win ?
Mvh Veronica
Hej
Får man dela ditt recept på vår sida?
Josefssons Lanthandel i Uppsala
Vi har fått hem massa fin rödkål och jag college mina kunder lite inspiration, blev sugen på ditt recept och samtidigt så synliggör ju du på vår sida, så det borde bli en bra Win Win ?
Mvh Veronica
Det går bra om du länkar till mitt recept. Hälsningar Fanny
Kanske en dum fråga men kan det bildas skum när man kör i matberedaren? Eller är det något fel då ?
Ja det är helt normlat. Ingen fara. 🙂