Marinerade böngroddar med sesamolja

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Marinerade böngroddar med sesam och salt är kanske det bästa jag och min man vet just nu. Han sa första gången när jag gjorde dem: Jag tror inte jag är något fan, jag älskar inte groddar. ”Jag vet att du kommer att älska dem” sa jag. ”Jag känner dina smaklökar”. Sedan den dagen är han fast, och det verkar inte spela någon roll hur mycket jag gör, det är alltid för lite, haha! I och med detta inlägg och recept vill jag passa på och tipsa om mitt inlägg om att grodda steg för steg, det är enkelt, billigt och gott!

Denna smaksättning på mina marinerade böngroddar påminner mycket om den omåttligt populära kinesiska gurksalladen jag tipsade om i somras, som blev allas favorit kändes det som. Fördelen med böngroddarna är att de är mer i säsong året om.

Marinerade böngroddar
Så smarriga och enkla att göra.
Grodda steg för steg
Här ser du en av mina groddburkar, så enkel och smidig att använda.
Kinesisk sallad
Här är min kinesiska gurksallad. Längtar till sommaren och denna sallad!

Marinerade böngroddar med sesamolja

Du behöver

Gör så här

  1. Koka upp vattnet. Dra av från plattan och lägg i böngroddarna. Låt ligga 1 minut.
  2. Sila sedan av vattnet och skölj med kallt vatten så de svalnar.
  3. Lägg upp i en skål och ringla över sesamolja (cirka 1-2 tsk är lagom) och salta efter smak.
  4. Strö över sesamfrön eller ännu hellre furikake.
  5. Servera!
Böngroddar
Här ligger i snabbt i vattnet.
Asiatisk sallad
Dessa mungbönor passar all typ av asiatisk matlagning, bowls och som topping på en god soppa. Eller varför inte äta som de är som ett snacks?

Tips på vidareläsning

4.1/5 (9 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.