Spetskål i ugn

Spetskål i ugn – med smör och frön

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Det här tillbehöret passar till det mesta, låt fantasin sätta gränserna. Du kan också ha spetskål istället för protein, som en stek eller vad man ska säga. Då brukar vi göra massa goda grönsaker och en tahinisås till.

(Förresten, det här receptet har blivit en Instagram-boom. Jag tror aldrig jag fått så mycket kärlek på en och samma bild. Jag började nämligen med veckans kål tidigare i höstas, och det har blivit en hel del kålinspiration, och jag har fler recept på lager. Tips: Följ mig på Instagram för daglig inspiration.)

Ingredienser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela, salta, hyvla på smör (eller annat valfritt fett)
  3. Krydda efter smak. Fega inte med saltet, kålen blir söt i ugnen.
  4. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter. Kålen ska ha fin färg. De krispiga bitarna är så goda.
  5. Ta ut ur ugnen och strö över riktigt med aktiverade, rostade frön.
Spetskål i ugn
Spetskål i ugn
Spetskål i ugn
Aktiverade frön
Jag gör alltid massor av aktiverade frön till kommande vecka. Det går snabbt och piffar till vilken rätt som helst.

Hoppas att du gillade min spetskål i ugn, med smör och frön. Testar du rätten får du hemskt gärna tagga mig på Instagram så jag får se. Det tycker jag är väldigt roligt.

3.6/5 (60 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

4 kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök