Blomkål med parmesan och citron

Blomkål med parmesan och citron – en blivande klassiker

Blomkål med parmesan och citron. Så GOTT! Du kan göra detta recept med annan kål också, som spetskål eller broccoli, och detta passar till allt!

Blomkål med parmesan och citron

Du behöver

  • 1 blomkålshuvud (gärna ett större)
  • Smör
  • Salt
  • Chiliflakes
  • 1 eko citron
  • Parmesan efter smak

Gör blomkål med parmesan och citron så här

  1. Skär 1 blomkålshuvud i skivor.⁣
  2. Hyvla på smör med en osthyvel salta ordentligt. Jag har även på chiliflakes, vilket jag är smått besatt av.
  3. Riv över resten från citronen (välj alltid eko) och skär sedan av lite av ändarna på citronen samt mitt i tu och ställ halvorna på plåten.⁣
  4. Ugnsbaka i cirka 30 minuter i 175 grader eller tills du är nöjd med färgen.⁣
  5. Riv över valfri mängd parmesan och pressa över den varma citronen vid servering (gärna lite svartpeppar också)

Många undrar vilka stekbleck jag har, och dessa hittar du i detta inlägg

Blomkålen skär du i skivor.
Blomkål med citron och parmesan
På med hyvlat smör, salt och gärna chiliflakes!
Blomkål med citron och parmesan
Blomkål som är lite sött tillsammans med citron är en väldigt bra kombination.
Blomkål med citron och parmesan
Citronen är rostad!
Blomkål med citron och parmesan
Pressa över citronen, MUMS!

Gott att ha till

3.9/5 (16 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Det brukar kvitta tycker jag, jag kör alltid 175 varmluft, men har man vanlig kan man köra något varmare (speciellt om man har bråttom)

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök