fbpx
Lesscarbs Lesscarbs

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Brysselkål i ugn med extra allt!

Brysselkål i ugn med extra allt!

Det här är en av mina paradrätter, som jag och min man åt som tokar innan vi fick barn. Sedan åt vi den då och då och nu insåg vi hur gott det är och hur vi saknat den här rätten. Till min stora förtjusning är brysselkål en av Bettys stora favoriter också, så det känns ju såklart väldigt roligt! 

Det här är ju mer ett koncept än ett recept, men jag ska berätta hur jag brukar göra 🙂


Rösta på mig i Matbloggspriset!

Jag är i final i matbloggspriset. Flest likes på Facebook vinner, och jag skulle behöva din hjälp.

  • Gå in via länken
  • Gilla bilden
  • Klart!

Tävlingen pågår fram till den 19/10. Tack för att du röstar på mig.


Brysselkål i ugn

Du behöver: 

  • Färsk brysselkål (1 påse/nät)
  • Ekologiskt bacon/sidfläsk (1/2-1 pkt)
  • Valfri hård lagrad ost, som parmesan eller pecorino (går även att göra mejerifri med näringsjäst)
  • Olivolja, salt och peppar

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär av det yttersta på brysselkålsroten och dela dem i två delar.
  3. Lägg på en plåt, ringla över olivolja och salt
  4. Baka i ugnen ungefär 15 minuter. De sista 5-8 minuterna lägger du även i baconet i ugnen i valfri storlek och mängd.
  5. Blanda runt och lägg upp på ett stort fat. Skär/hacka/riv/hyvla över valfri mängd ost eller näringsjäst, svartpeppar och olivolja.

Vi brukar äta detta som en enklare middag, men funkar ju såklart som en del i en större måltid/som ett tillbehör. Jag kan äta 5 kilo av detta själv, haha! 😉

8 Responses to Brysselkål i ugn med extra allt!

Lämna ett svar