Brysselkål i ugn med extra allt!

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Det här är en av mina paradrätter, som jag och min man åt som tokar innan vi fick barn. Sedan åt vi den då och då och nu insåg vi hur gott det är och hur vi saknat den här rätten. Till min stora förtjusning är brysselkål en av Bettys stora favoriter också, så det känns ju såklart väldigt roligt! 

Det här är ju mer ett koncept än ett recept, men jag ska berätta hur jag brukar göra 🙂


Brysselkål i ugn

Du behöver: 

  • Färsk brysselkål (1 påse/nät)
  • Ekologiskt bacon/sidfläsk (1/2-1 pkt)
  • Valfri hård lagrad ost, som parmesan eller pecorino (går även att göra mejerifri med näringsjäst)
  • Olivolja, salt och peppar

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär av det yttersta på brysselkålsroten och dela dem i två delar.
  3. Lägg på en plåt, ringla över olivolja och salt
  4. Baka i ugnen ungefär 15 minuter. De sista 5-8 minuterna lägger du även i baconet i ugnen i valfri storlek och mängd.
  5. Blanda runt och lägg upp på ett stort fat. Skär/hacka/riv/hyvla över valfri mängd ost eller näringsjäst, svartpeppar och olivolja.

Vi brukar äta detta som en enklare middag, men funkar ju såklart som en del i en större måltid/som ett tillbehör. Jag kan äta 5 kilo av detta själv, haha! 😉

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

8 kommentarer

Skriv gärna ut om du har varmlufts ugn eller vanlig så det blir enklare för oss att räkna ut rätt temperatur. 🙂

Jag har alltid samma temp i alla recept oavsett typ av ugn, tycker inte att det blir någon större skillnad. Men jag har alltid varmluft, eller jag har det hemma och på jobbet, om du inte har det kan du öka 20 grader. 🙂

Åh! Älskar brysselkål och bacon.. Jag som periodiskt fastar, kommer dregla hela kvällen. Vet vad jag ska äta imorgon. Stort tack för all inspiration!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.