Jag tycker personligen inte om att äta samma maträtt en hel vecka till lunch. Lite variation är ju trevligt. Jag gör fyra eller fem matlådor på söndagar till min man, och brukar utgå från samma basråvara, men variera såser och tillbehör. Jag väljer snabba och enkla recept så jag kan göra allt samtidigt/parallellt.
Olika matlådor med kycklingfilé
Ta hälften av kycklingen till den ena rätten och hälften till den andra.
Chili chipotlekyckling i gryta
Kycklingfilé med timjan och citron som sås kan du göra denna fetaostkräm och/eller chilimajo
Gör ugnsrostade grönsaker på en plåt, välj dina favoriter (mina favoriter hittar du här) och antingen blandar du dem i alla matlådor eller delar upp det så det exempelvis blir vitkål en dag, rostad aubergine en dag och så vidare.
Här finns förslag på 10 saker att laga med vitkål. Då kan du göra olika saker till varje matlåda om du är så ambitiös. 🙂
Tips!
Kolla även in mina billiga middagar som kan lagas under 30 min