Citron/örtkyckling LCHF – Väldigt enkelt och fräscht!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Jag är mycket för det snabba och enkla. Här är ett sådant recept på en kyckling som blir magisk. Skyn som bildas i ugnen är supergod att blanda med lika delar grädde/färskost, vips så har du även en smarrig sås. Det kallar jag smidig matlagning.

Citron/örtkyckling

Ingredienser till ca 4 pers: 

Gör så här

  1. Värm ugnen till ca 175 grader.
  2. Vänd runt kycklingfiléerna i kryddorna.
  3. Bryn dem i smör och lägg sedan ner dem i en ugnsfast form.
  4. Dela citronen i skivor/klyftor och lägg i formen/på kycklingen.
  5. Stek dem i mitten av ugnen tills köttsaften är klar, (men allra bäst om du mäter med en termometer, kycklingfiléer ska uppnå 72 grader och gärna vila några minuter efter det).
  6. Klart!
    Servera gärna med min auberginegratäng, eller min makalöst krämiga vitkålsgratäng.

Tips!

Tyckte du om detta recept? Då borde du kolla in min jaipurs kycklinggryta med kålrotspasta eller min kycklingsallad med örtmajonnäs

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Så fint nytt utseende bloggen har! 🙂
Detta recept låter jättegott men nästan lite lite fett mot vad jag är van vid som lchf:are. Håller man sig mätt länge? Jag tänker på kycklingen tillsammans med auberginegratäng

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.