Kålpudding LCHF – men passar ju såklart om du inte äter LCHF också, en klassiker, en lite bortglömd klassiker som smakar magiskt! Speciellt med farfars lingon till. Sixten tycker dock att det är “helt onödigt” med något till, och han är en enkel liten herre vår son.
Längst ner i detta recept finns ett stjärnsystem, lämna gärna betyg på detta recept om du gillar det, dessa stjärnor finns på alla mina recept numer, och jag skulle vara väldigt tacksam om du ger betyg på de du tycker mest om. Tack snälla!
Kålpudding LCHF – Du behöver
- 1 kg vitkål
- 4-5 gula lökar
- 500 gram färs, ta den du gillar, som kycklingfärs nötfärs, viltfärs (min favorit) eller blandfärs
- 1 msk tamarisoja
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk torkad timjan
- 2 tsk Herbamare eller annat örtsalt
- Chiliflakes och svartpeppar efter smak
- Smör/ghee till stekning och på toppen.
Kålpudding LCHF – Gör så här
- Skär vitkålen och löken i strimlor, stek detta i rikligt med smör. Salta efter smak.
- Blanda samman färsen, tamarisoja, tomatpuré, paprikapulver, timjan och Herbamare.
- Tillsätt chiliflakes och svartpeppar efter smak. Forma till biffar och stek i smör till de får fin yta.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg hälften av kål/lökblandningen i en ugnsfast form, lägg på biffarna och sedan resten av kål/lökblandningen.
- Hyvla över några skivor smör på toppen, det är gott så snåla inte.
- Lägg in i ugnen i cirka 30 minuter, tills kålen har fin färg på toppen.
- Servera med farfars lingon och en god sallad. Smaklig måltid!
Vill du ha fler LCHF-tips, spana in dessa inlägg!
- Inköpslista LCHF
Komplett lista, finns en vara inte med är den inte godkänd,
så du kan utgå från den om du inte vet vad som är ok och inte. - Laga mat utan mejerier
Tips och råd hur du på ett enkelt får till tänket med mejerifri matlagning. - Fannys Grönsaksguide
Hur du ersätter ris, pasta och potatis, massor av tips och recept! - LCHF för nybörjare
LCHF för nybörjare, allt du behöver på ett ställe! - 10 goda recept med vitkål
4.2/5
(74 Reviews)
5 kommentarer
Supergod kålpudding!
Vad glad jag blir! tack snälla!
Kålpuddingen va ju biffar? ?
Jag har aldrig ätit kålpudding på klassiskt vis, så jag har valt att göra den som jag skulle göra den, utan att veta vad som “är det vanliga”. Du behöver ju inte göra det om du inte tycker att det blir rätt 🙂
Så gott det blev! Den här kommer vi att göra om. Tack!