Fiskgratäng med pesto

Fiskgratäng med pesto – enkelt och gott!

Fiskgratäng med pesto är en enkel släng-ihop-rätt som är perfekt om du gjort extra mycket vitkålsmos och har några skedar pesto över från någon middag. En bra matlåde-rätt också som du med fördel kan göra direkt i ugnsfasta glasmatlådor. 

Fiskgratäng med pesto slängde jag själv ihop när jag hade lite rester över, dessutom älskar min dotter Betty fiskgratäng. Hon ville ju äta min andra LCHF-fiskgratäng till frukost, varje dag. Så bra att hitta på fler liknande rätter tänkte jag!

 

Fiskgratäng med pesto

 

Fiskgratäng med pesto

Du behöver till 4 personer: 

 • 2 block tinad vit fisk
 • Några matskedar valfri pesto, se förslag nedan
 • Några matskedar kokosmjölk eller kokosgrädde (du kan ta valfri mejeri om du vill)
 • Ungefär 5-7 dl vitkålsmos (eller annat gott mos, sök på mos här på lesscarbs.se så hittar du fler)
 • Herbamare (örtsalt, läs gärna detta inlägg, krydda jag använder 100 ggr av 100 i mina recept typ, haha!)
 • Servera en stor valfri sallad till!

 

Allt blir lite ungefärligt eftersom det beror på hur stor form du har, hur hungriga ni är och så vidare, men gör ordentligt med mos, om du får över kan du göra mina potatisbullar utan potatis, med vitkålsmos som bas!

 

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 150 grader.
 2. Tina fisken om du inte redan gjort det, salta den ordentligt.
 3. Lägg fisken i mitten av formen, bred över pesto.
 4. Klicka runt mos runt fisken, och sedan kokosmjölk/grädde mellan fisken och moset, se bild nedan. Strö över lite Herbamare.
 5. Ställ in i ugnen tills moset fått fin färg. Om du tycker att peston ser torr ut kan du alltid hälla på lite vatten på toppen. Det tar ungefär 20-30 minuter. Tycker du att moset börjar få för mycket färg kan du lägga över lite bakplåtspapper.
 6. Betty tycker att det är gott att ha olivolja på typ all mat, så det är att rekommendera om vill ha det lite såsigare.

 

Exempel på nötfria pesto du kan testa

 

Fiskgratäng med pesto
Bred på rejält med pesto!
Fiskgratäng med pesto
Klicka runt moset.
Fiskgratäng med pesto
Jag använder alltid tjock, kylskåpskall kokosmjölk eller kokosgrädde, då kan man enkelt trycka ut den såhär som på bilden. Jag har lite herbamare över allting. Det är alltid gott.
Fiskgratäng med pesto
Stekte lite sparris till, och hade krispig sallad såklart. Det kan jag inte vara utan!

 

5/5 (2 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

7 kommentarer

idag har jag lagat denna rätt till middag och den var supergod så den kommer jag att laga flera gånger. Jag blandade kokosgrädde med peston och bredde ut över fisken. Tack för många fina recept och andra tips du delar med dig av ??

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök