Rädisblast pesto

Rädisblast pesto – billigt, gott och nötfritt

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Jordklok och Bodystore.com

Rädisblast pesto passar utmärkt som vilken annan pesto som helst, till zoodles, till sallad, till kyckling, ugnsstekt vitkål eller vad du nu kommer på. På fröknäcke förresten, det är magiskt gott. Den här peston kan du variera med spenat, ruccola, persilja, blandade örter eller kanske blast från någon annan grönsak. Skriv gärna om du har några bra idéer. 

Rädisblast pesto – väl medveten om särskrivningen, men ibland vill jag vara snäll mot Googles sökmotorsoptimering. Men jag har för den nyfikne 90 HP i svenska och behöver ingen uppläxning i svenska språket just idag. 🙂 Hoppas att du uppskattar receptet på rädisblastpesto och att du blir sugen att testa. På mitt Instagramkonto får du följa med i videoformat när jag gör peston. Hoppas att du gillar den.

Jag älskar ju som du säkert vet vid det här laget att ta hand om allt, om det går. Därför blev det pesto på blasten från rädisor. Den har en mild smak, och du bör välja den ekologisk om du köper i butik. Jag tror dock att det går att driva upp i kruka, och det tog bara 1 månad för oss att få fram dessa giganter i mammas land.

Rädisblast pesto
Ser du vad fina rädisor! De tog 1 månad från frö i jorden tills att vi skördade. De är så stora och fina!

Rädisblast pesto

Ingredienser till drygt 4 dl pesto

  • 2 dl torrostade pumpakärnor
  • 1 knippe blast från rädisorna
  • 100 gram parmesan, peccorino eller annan vällagrad ost du gillar. Du kan också ta 2-3 msk Bjäst för mjölkfri/vegansk variant.
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl olivolja
  • 1 liten skvätt vatten
  • Salt efter smak

Gör så här

  1. Torrosta pumpakärnorna i en panna tills de är gyllene. Låt dem svalna helt.
  2. Lägg samtliga ingredienser utom fröna i en matberedare och kör till en jämn smet.
  3. Mixa sedan allt igen tillsammans med fröna. Mixa inte för länge. Känn efter om mängden salt är rätt för dig, och om den har den konsistens du önskar. Mer olja/vatten gör den lösare. Tycker du att den är fö lös får du köra i mer frön. Den blir lite fastare i kylskåpet.
Rädisblast pesto
Burken är en Weck Jar och jag har nästan alla modeller och storlekar. Jag älskar dem! Du hittar dem bland annat på Jordklok, via denna länk.

 

Rädisblast pesto
Här är en supergod sallad med zoodles och kycklingklubborTänk den här peston på toppen av det här! Magi.

INSTAGRAM TV

Här kan du se en video på IGTV (min kanal på Instagram) hur jag gör peston, hur jag fotar, redigerar och lite annat bakom kulisserna. Hoppas att du gillar och kollar. Lämna gärna en kommentar på videon om du vill se mer av dem, och gärna tips vad du skulle vilja se mer av i videoformat. Jag är redan väldigt aktiv på Instagram Story och detta känns som en naturlig förlängning med lite längre klipp som dessutom sparas tills jag raderar dem.

Rädisblast pesto

Om du saknar någon ingrediens kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare, bland annat den här veckan (26) där du får 10 % rabatt på hela din order.

Här tar inlägget slut! Hoppas att du gillar det, och att du blir sugen att testa! Vi hörs snart igen, tills dess, ta hand om dig.

3.7/5 (3 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

1 kommentar

Har hittat till din blogg via influencersnätverket (där din klokhet imponerade på mig). Nu är jag en återkommande besökare. Dina recept är guld värda nu när jag försöker hålla fast vid en gluten och sockerfri kost. TACK! Extra bra blir det när du dessutom tar hand om allt du odlar!

Sommarens projekt för min del har varit att även ta vara på de växter vi rensar bort – svinmålla, kirskål och en massa annat.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök