Riktigt härligt knaprigt och gott. Perfekt att fylla med vad du har hemma och vad som är i säsong. Blanda grädde och bär, grunda med bär och toppa med grädde, fyll med chokladkräm eller lemoncurd! Suveränt att ha i frysen och när du får gäster gräddar du av dem och serverar!
Mandelmusslor LCHF
Ingredienser till 15 stycken:
- 2 dl mandelmjöl
- ½ dl kokosmjöl
- 40 g smör
- 1 äggvita
- 1 tsk fiberhusk
- 1 msk sukrin Gold (annan sötning går också bra)
- Smör att pensla formarna med
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa äggvitan till ett skum.
- Blanda samman de torra ingredienserna, och blanda ner i äggvitan.
- Tillsätt smöret och nyp ihop till en sammanhängande massa.
- Smält lite smör som du penslar formarna med.
- Dela degen i 15 delar och tryck ut i veckade mandelmusselformar (det har säkert mormor/farmor eller närmsta secondhand butik)
- Ställ in i frysen cirka tio minuter.
- Grädda 9-12 minuter, olika från ugn till ugn.
- Ta sedan ut musslorna ur formarna, ställ dem på ett galler och ställ in i avstängd ugn igen. Då torkar de lite till och blir krispiga även i botten på eftervärme. Jag lät mina stå inne cirka 15-20 minuter.
Servera med lemoncurd, eller fyll med min superenkla chokladdessert (1 sats räcker till ca 5 mandelmusslor) eller varför inte min kardemummasås med några färska bär?
Tips!
Om du gillade det här receptet borde du kolla in mina mandelklubbor
Om du saknar någon ingrediens kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här
Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.
5 kommentarer
Hur menar du gräddar av dem? tänkte på om man ska ha dem i frysen halvfärdiga?
Hej! Det står att det ska vara “1 mtsk sukrin Gold”. Ska det vara en msk eller en tsk?
Du kan köra på 1 msk, men vill du har lite tar du 1 tsk, men jag minns det som 1 msk. Jag brukar söta med ca 1/2 tsk lakritspulver till hela satsen. Funkar också bra, det tipsar jag om i min bok. Lycka till!
Hej!
Det har nog smygit sig in ett stavfel, vad menar du med ”mtsk” där du skriver mängden på sukrin? Är det msk eller tsk?
Gott Nytt År
Du kan köra på 1 msk, men vill du har lite tar du 1 tsk, men jag minns det som 1 msk. Jag brukar söta med ca 1/2 tsk lakritspulver till hela satsen. Funkar också bra, det tipsar jag om i min bok. Lycka till!