Den bästa julmaten

Mandelklubbor – små dammsugare med choklad

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Mandelklubbor är som en blandning mellan marsipan och arraksbollar med choklad på ? Passar perfekt till julgodiset, eller när du ska få fikagäster som du vill bjuda på något gott. Jag tyckte att det var lite roligt att trä upp kulorna på ”en pinne” för att allt inte ska se likadant ut, men självklart går det bra att bara göra kulor.

Mandelklubbor är Bettys favorit och Sixten förstår inte alls varför chokladen är runt en boll som är söt. Haha, han har aldrig varit för det där söta min son. Han gillar ”stark” choklad. Det som är bra med detta recept är att de även går att använda som damsugare, om du gör dem lite avlånga och doppar sidorna i lite choklad.

Jag smyglanserar min egen lilla shop hos Bodystore.com där flera produkter till detta recept utom finns. Här hittar du min shop. Jag har samlat alla mina favoriter på ett och samma ställe, jag kommer även att länka till relevanta inlägg till alla produkter inom kort, så du kan förkovra dig i hälsa och recepttips från min shop.

Mandelklubbor

Mandelklubbor

Till 6-8 mandelklubbor

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser (utom chokladen) till en slät massa.
  2. Forma bollar eller klubbor som du klämmer fast på ett sugrör eller liknande. (Gör gärna ett hål med en thaipinne eller liknande så inte onödigt mycket smet förloras in i sugrörshålet)
  3. Lägg in dem i frysen ca 30 minuter så de är ordentligt kalla.
  4. Smält chokladen i försiktigt i vattenbad, låt den gärna stå ca 10 minuter så den svalnar av något.
  5. Rulla klubborna i chokladen så de täcks. Låt stelna. Jag tycker att det är supergott att äta dem direkt från frysen. Men det är en smaksak.

Detta är ett recept från min stora, juliga godis- och fikasamling, har du inte sett det inlägget, spana då in mitt juliga dessertbord här!

Om du saknar någon ingrediens kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

Mandelklubbor
En liten raring utan choklad på
Mandelklubbor
Det känns hemmagjort när man får fin hjälp från barnen, precis som det ska vara tycker jag.

TIPS! – Om du gillade det här receptet hittar du massor av recept och inspiration min kokbok “Det stora matäventyret”.  Du lär dig även matsmarta tips och hur man involverar barnen i köket. Alla recept är fria från mjölk, gluten, socker och passar både LCHF- och Paleo-kost!

Du hittar ett signerat exemplar av boken här: Det Stora Matäventyret

5/5 (4 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök