Hemmagjorda mandelbiskvier är SÅ gott till hemmagjord nyponsoppa och väcker härliga barndomsminnen hos mig. Dessa biskvier kan du ju även göra större, med en smörkräm på toppen och doppade i choklad, då har du härliga, hemmagjorda chokladbiskvier. Det är ju så GOTT!
Ingredienser
Räcker till en plåt hemmagjorda mandelbiskvier
- 1 dl björksocker
- 1 äggvita
- 1 dl mandelmjöl
- 1/2 dl kokosflingor
Gör så här
- Sätt ugnen på 175° grader.
- Kör björsockret i en stark blender för att få som ett “florsocker” går även bra att använda florsocker eller valfri mängd flytande sötning.
- Vispa äggvitan + sötning till ett hårt skum med en elvisp
- Vänd försiktigt ned mandelmjöl och kokos och lägg sedan i en plastpåse.
- Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
- Klipp ett litet hål i påsens ena kant för att få en liten spritspåse och spritsa ut beskvierna i valfri storlek. Jag gjorde cirka 1 cm i diameter.
- Grädda i ca 10 minuter, eller tills biskvierna är genombakade och gyllenbruna.
- Förvara i tätslutande burk eller påse. Går bra att frysa. Jag låter de ligga i rumstemeratur över natten, då blir de krispiga och goda, perfekt till nyponsoppa!
Tips på andra populära godsaker
Jag har många, många goda, enkla recept på godsaker som passar alla tillfällen. Här nedan hittar du ett gäng goda desserter som är väldigt populära bland mina läsare. Hoppas att det ska smaka, njut av en härlig fika.
- Chokladtårta med hallonpannacotta
- Superenkel chokladpaj
- Citronpaj LCHF
- Pannacottapaj
- Salted caramell kladdkaka
- Panncotta – flera goda recept
2 kommentarer
Kan det funka med Sukrin melis?
Absolut!