Glutenfria havremuffins

Glutenfria havremuffins – med blåbär

Glutenfria havremuffins är enkelt att slänga ihop! Jag delade detta recept på Instagram för en tid sedan, och många har skrivit och skickat bilder på era muffins. Härligt. Under hösten kan du ju byta blåbär mot stekta äpplen eller päron. Eller varför inte lingon om du gillar lite högre syra?

Lämna gärna ett betyg på detta och andra recept du testar på min hemsida. Du gör det genom att klicka i stjärnorna längst ner i receptet. Klicka på exempelvis den fjärde stjärnan om du vill lämna 4 i betyg. Det vore mycket uppskattat. Tack på förhand.

Glutenfria blåbärsmuffins

Glutenfria havremuffins med blåbär

Detta blir mellan 15-20 st (beroende på form)

Gör såhär

  1. Mixa samman allt utom havregryn och blåbär till en jämn smet. Jag brukar använda min matberedare.
  2. När smeten är jämn, tillsätt havregryn och mixa lite till.
  3. Häll upp smeten i formarna, brukar vara bra att fylla 2/3.
  4. Tryck i blåbär i muffinsarna.
    Grädda 12-15 minuter på 175 grader.
  5. Låt svalna helt om du har pappersformar som jag hade. Jag var så sugen att jag åt innan de svalnade, då fastnade ganska mycket i pappret.
  6. Frys in de som blir över så håller de sig saftiga.
glutenfria blåbärsmuffins

Fler intressanta inlägg du borde läsa

Jag skriver mycket och ofta om hälsa. Ämnen som du som läser ber om, och som jag vet att många har frågor kring. Här är några exempel på inlägg som jag skrivit som har direktkoppling till receptet på glutenfria blåbärsmuffins. Jag hoppas att du finner dem intressanta och lärorika. Det är alltid roligt när du lämnar en kommentar eller tipsar vidare om ett recept eller hälsoinlägg jag skrivit. Det bidrar positivt till mitt arbete med min hemsida.

Är salt farligt?
5/5 (4 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök