Glutenfria havremuffins är enkelt att slänga ihop! Jag delade detta recept på Instagram för en tid sedan, och många har skrivit och skickat bilder på era muffins. Härligt. Under hösten kan du ju byta blåbär mot stekta äpplen eller päron. Eller varför inte lingon om du gillar lite högre syra?
Lämna gärna ett betyg på detta och andra recept du testar på min hemsida. Du gör det genom att klicka i stjärnorna längst ner i receptet. Klicka på exempelvis den fjärde stjärnan om du vill lämna 4 i betyg. Det vore mycket uppskattat. Tack på förhand.
Glutenfria havremuffins med blåbär
Detta blir mellan 15-20 st (beroende på form)
- 3 mogna bananer (jag hade frysta)
- 6 urkärnade dadlar
- 3 ägg
- 1 tsk oraffinerat havssalt
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 msk kanel
- 1/2 msk kardemumma
- 1 msk smält kokosolja
- 5 dl glutenfria havregryn
- ca 2 dl frysta blåbär
Gör såhär
- Mixa samman allt utom havregryn och blåbär till en jämn smet. Jag brukar använda min matberedare.
- När smeten är jämn, tillsätt havregryn och mixa lite till.
- Häll upp smeten i formarna, brukar vara bra att fylla 2/3.
- Tryck i blåbär i muffinsarna.
Grädda 12-15 minuter på 175 grader. - Låt svalna helt om du har pappersformar som jag hade. Jag var så sugen att jag åt innan de svalnade, då fastnade ganska mycket i pappret.
- Frys in de som blir över så håller de sig saftiga.
Fler intressanta inlägg du borde läsa
Jag skriver mycket och ofta om hälsa. Ämnen som du som läser ber om, och som jag vet att många har frågor kring. Här är några exempel på inlägg som jag skrivit som har direktkoppling till receptet på glutenfria blåbärsmuffins. Jag hoppas att du finner dem intressanta och lärorika. Det är alltid roligt när du lämnar en kommentar eller tipsar vidare om ett recept eller hälsoinlägg jag skrivit. Det bidrar positivt till mitt arbete med min hemsida.
- Vilken kanel ska jag välja?
- Allt du behöver veta om salt
- Glutenfria wraps och min guide till glutenfri bakning
- Mer fakta om vilka fett som är hälsosamma