Carmolis

Carmolis Örttdroppar – ett måste i ditt husapotek!

Annonssamarbete med Bodystore

Carmolis är något som ingår i vårt husapotek och som används flitigt i vårt hem. Jag är därför så GLAD att Bodystore valt att ta in produkterna i sitt sortiment, och det kräver ett hyllningsinlägg till dessa fantastiska produkter! 

Innan vi går vidare vill jag vara tydlig med att detta inlägg – Carmolis – inte på något sätt ska ses som medicinsk rådgivning. Om du har svåra besvär ska du alltid i första hand vända dig till sjukvården. De rekommendationer som finns i detta blogginlägg ska ses som tips på vad du kan göra som ett komplement till de råd du får via sjukvården.

Rabattkod hos Bodystore vecka 12 2024

FÅ 100 KR RABATT VID KÖP ÖVER 600 KR

Rabattkod: FANNY12

Kan inte kombineras med andra rabattkoder; gäller ej Bruns eller Womensync.

Tips: Börja gärna köpet genom att klicka på knappen ovan. Då får jag en liten ersättning per köp utan att det kostar dig något extra. Att endast använda koden funkar inte. Det är ett enkelt sätt att stötta mitt arbete. Tack!

Varför är örtpreparat så betrodda?

Örter har använts i århundraden för sina medicinska egenskaper och anses vara en säker och naturlig metod för att främja hälsa och välbefinnande. Många människor väljer örtpreparat som ett komplement till konventionella behandlingar på grund av deras långvariga användning och många fördelar för kroppen och sinnet. Jag är absolut en av dem. Om jag upplever att ett örtpreparat hjälper mig väljer jag gärna det i första hand då jag vet hur effektiva och de är i rätt form och mängd. 

Vad är Carmolis?

Carmolis är en väletablerad och populär produkt inom örtmedicinen. Det var redan på 1600-talet som Karmelitermunkarna framställde örtdropparna i sitt klosterapotek. Carmolis har sitt ursprung i Tyskland. Landet är känt för sin långa tradition av örtmedicin och naturliga hälsoprodukter. Om man som jag älskar hållbarhet och hälsa och ser att något kommer från Tyskland, är jag direkt mer öppen att undersöka produkten mer.

I just detta fall var det min älskade Ila (morotsliv) som introducerade mig för Carmolis. Och eftersom vi är två “häxor” (som vi skämtsamt kallar oss) så är Carmolis något som ingår i vårt husapotek och som används flitigt. 

Köp Carmolis

Här hittar du samtliga produkter som finns hos Bodystore.

Dessa har jag alltid hemma:

Mina föräldrar har istället alltid dessa superstarka hemma:

Carmolis örtdroppar

Hur använder man Carmolis?

Det finns väldigt många sätt. Och jag får alltid nya tips när jag nämner Carmolis för någon som också använder det sedan länge. Här kommer några exempel på hur jag använder det.

 • För att lindra halsont: Ta 10 droppar Carmolis i ett glas vatten. Detta gör vi ALLTID när vi känner att det “kliar” eller gör ont i halsen. Max 5 gånger/dygn. 
 • För matsmältningsbesvär: Ta några droppar i ett glas vatten efter måltid för att främja matsmältningen och lindra uppblåsthet och magont.
 • Vid stress och ångest: Applicera några droppar Carmolis på handlederna eller tillsätt det i ett varmt bad för att lugna kropp och sinne och främja din avslappning.
 • Vid förkylning och hosta: Blanda några droppar Carmolis med varmt vatten och inhalera ångorna för att lindra förkylningssymtom och underlätta andningen.
 • För att främja sömnen: Droppa några droppar på en bomullstuss och placera den bredvid kudden. Detta sägs främja avslappning och förbättra sömnen.
 • Vid dålig andedräkt: Blanda några droppar med vatten och skölj munnen för att fräscha upp andedräkten. De olika ämnena är också bra för tandköttet och kan påverka inflammationer i tandköttet i positiv riktning.
 • Vid kliande insektsbett: smörj direkt på huden, men undvik öppna sår. 
 • För musklerna – Vid ömma, ansträngda muskler smörj på huden.
 • Vid täppt känsla till natten – Smörj några droppar Carmolis på tinningarna, bröstet och i nacken. 

Vad innehåller dessa örtdroppar? 

Carmolis innehåller eteriska oljor från elva olika örter. De eteriska oljorna i Carmolis verkar både invärtes och utvärtes. Dropparna är unika till sin sammansättning då örterna kompletterar varandra och är mycket noga utvalda. 

 • Pepparmynta: Lättar på matsmältningsbesvär, kan lindra huvudvärk och kan verka uppfriskande och lugnande.
 • Lavendel: Har lugnande egenskaper och kan hjälpa till att minska stress och ångest. Dess doft kan också främja avslappning och förbättra sömnen.
 • Kanel: Kan hjälpa till att reglera blodsockernivåerna och bidra till att förbättra cirkulationen. 
 • Nejlika: Används ofta för att lindra smärta och inflammation, samt för att främja matsmältningen och lugna nervsystemet.
 • Citronmeliss: Har lugnande egenskaper och kan bidra till att minska ångest och förbättra sömnen. Den kan också hjälpa till att lindra matsmältningsproblem.
 • Muskot: Används traditionellt för att lindra magbesvär och matsmältningsproblem. Den kan också ha lugnande egenskaper för sinnet.
 • Salvia: Påstås ha antiinflammatoriska egenskaper och kan användas för att lindra ont i halsen och för att minska svettningar.
 • Citrongräs: Kan bidra till att lindra magbesvär och förbättra matsmältningen. Dessutom har den en uppfriskande doft och smak.
 • Anis: Används för att lindra hosta och för att förbättra andningsvägarnas hälsa. 
 • Citron: Innehåller höga halter av C-vitamin och antioxidanter som kan stärka immunförsvaret och främja matsmältningen.
 • Timjan: Har antibakteriella egenskaper och kan användas för att lindra hosta och förkylningssymtom. Dessutom kan den hjälpa till att förbättra matsmältningen och lindra magbesvär.
Carmolis

Tips på andra hälsoinlägg

Här kommer fler tips på intressanta och matnyttiga inlägg på hälsotema, som exempelvis stress, anti aging och hur du tvättar giftfritt.

Mitt naturliga husapotek

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök