Jag har försökt att sätta ihop en meny som både min pappa och min man skulle uppskatta att jag bjöd dem på. Det är inte svåra recept, men de tar kanske lite längre tid än vanligt eftersom det är några fler moment än vad mina trerätters brukar innehålla. Men det är pappa vi pratar om. Det är han nog värd. Vad sägs om ostkorgar med sesamtorsk och chilimajonäs till förrätt, kycklingrullader med blomkålsris till varmrätt och lemoncurd som du serverar med mandelcrunch, grädde och bär som avslutning på kvällen?
Alla tre recept:
- Ostkorgar med sesamtorsk och chilimajonäs
- Lesscarbs festliga kycklingrullader med blomkålsris
- Lemoncurd med mandelcrunch grädde och bär
FÖRRÄTT: Ostkorgar med sesamtorsk och chilimajonäs
God och lyxig förrätt som jag bjudit många vänner och familjen på med stor framgång. Var även denna rätt vi hade med när jag bjöd hem några instagram-vänner på middag (heter Lesscarbs där om du vill följa mig).
VARMRÄTT: Lesscarbs festliga kycklingrullader med blomkålsris
Det var en fin instagramvän som tyckte att jag skulle ha med kycklingrullader. Något sådant recept hade jag inte, men det ordnade jag snabbt när jag fick besök av min barndomsvän och hans sambo. Rätten fick flera tummar upp! Enkel att förbereda!
EFTERRÄTT: Lemoncurd, mandelcrunch, grädde och bär
Lemoncurd har alltid varit en stor kärlek i mitt liv. Det som är så bra med denna dessert är att alla får plocka det dem själva gillar bäst. Som ett mindre dessertbord. Någon kanske bara vill ha bär, andra bara crunchen och någon vill ha mycket av allt!
Psst!
Kommentera gärna nedan om du har frågor, förslag eller funderingar. Och sist men inte minst: Smaklig måltid!