fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Mandelcrunch – perfekt tillbehör vid oväntat besök!

Mandelcrunch – perfekt tillbehör vid oväntat besök!

Den här mandelcrunchen är otroligt knaprig och ett utmärkt tillbehör till lemoncurd, bär eller yoghurt. Och du kan med fördel förvara den i frysen, och snabbt ta fram den om du skulle få oväntat besök.

 

 

Mandelcrunch

 

Ingredienser till ca 5 dl:

  • 1 äggvita
  • 120 g sötmandel
  • 20 g skalade sesamfrön
  • 50 g normalsaltat smör
  • 70 g mandelmjöl
  • 70 g kokosflingor
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • Eventuell sötning, skulle i så fall tillsätta 2-3 tsk.

 

Gör så här

  1. Vispa äggvitan bubblig.
  2. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och de hackade sötmandlarna.
  3. Fördela smöret med fingrarna tills konsistensen är sammanhängande.
  4. Smula sedan granolan över en plåt som du ställer in i 150 grader varmluft cirka 15-20 minuter.
  5. Rör runt försiktigt var tredje minut. Nötterna ska vara krispiga utan att smulorna bränns.

Ett tips är att du förvarar den färdiga mandelcrunchen i kylskåp en i tätslutande burk. (Detta eftersom det är fett i crunchen, då håller den sig fräsch.)

Servera gärna med bär, min lemoncurd och en klick grädde!

 

 

4 Responses to Mandelcrunch – perfekt tillbehör vid oväntat besök!

Lämna ett svar