Den här veckan blev det ett underliggande tema, citrusfräscht! Gränserna mellan förrätt och varmrätt suddas också ut den här veckan, eftersom det vankas pizzabuffe med massa goda tillbehör som man kan smaka på medan pizzan gräddas i ugnen. Desserten blir en cheesecake med blåbär och lime.
Veckans recept:
- Gott att tugga på innan och även att ha på pizzan: Mandelpesto Ställ gärna fram några sesamkex eller frökex som gästerna kan lägga peston på. Skär öven upp paprika, blomkålsbuketter, morötter (till barn och liberala lchf-ätare) och gör en god dippsås, gärna min sås med ingefära/lime/chili!
- LCHF-pizza (5 kh/plåt) du kan göra portionspizzor som på bilden nedan, eller plåtvis. Gör gärna min pizzasallad med dijon och lime.
- Chessecake med blåbär och lime
FÖRRÄTT: Plockbord med mandelpesto, kex, grönsaker och dipp
Jag älskar plock innan middagen. Det känns generöst och avslappnat, man behöver inte sitta ner om barnen just sett varandra och vill riva halva lägenheten. Alla hittar sina favoriter och kan anpassa mängden mat för resten av kvällen.
VARMRÄTT: Pizzabuffé
Pizzan innehåller 5 kh/plåt du kan göra portionspizzor (ca 4 st av en sats) som på bilden, och ha på tomatsås och ost, sedan kan varje gäst lägga på vad de själva vill. Ställ fram ruccola, mozzarellaost, shark, oliver, stekt zucchini/aubergine, god olivolja, tomater, paprika, chili med mera! Detta är ett roligt och avslappnat sätt att äta. Alla icke-lchfare jag bjudit denna pizza på har varit väldigt positivt överraskade.
EFTERRÄTT: Chessecake med blåbär och lime
Krämig, och riktigt smarrig, och denna förbereder du dagen innan så behöver du inte tänka på desserten alls förrän du ställer fram det på bordet tillsammans med en god kopp kaffe. (Om du vill kan du byta blåbär/lime mot annat du gillar, som hallon, citron, björnbär med mera)
Psst! Kommentera gärna nedan om du har frågor, förslag eller funderingar. Och sist men inte minst: Smaklig måltid!