Ingefära/lime/chilisås och balsamicostekt rödlök

Dessa tillbehör är väldigt goda till mina fiskburgare, tonfiskbiffar och helstekta kyckling. Enkla att göra och blir goda om de får stå och dra en stund.

 

Ingefära/lime/chilisås och balsamicostekt rödlök

 

Ingredienser till fyra personer:

  • 1 dl turkisk/grekisk/rysk yoghurt
  • 1 dl cream fraiche/smetana/färskost (med färskost blir såsen mycket fastare)
  • 2 msk majonäs (här är min 10-sekunders majonäs)
  • 1 lime saft och skal (välj eko)
  • Färsk röd chili eller sriratcha (jag tog ca 1,5 tsk sriratcha)
  • Färsk riven ingefära jag tog en bit som var ca 2×10 cm
  • Salt och peppar

 

Gör såsen så här

  1. Blanda samman alla ingredienser.
  2. Såsen mår bra av att dra till sig smakerna innan servering.

 

Gör rödlöken så här 

  1. Dela några rödlökar på hälften, och sedan varje del cirka fyra delar (båtar).
  2. Lägg i en skål, ringa över olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.’
  3. Låt gärna marinera en stund.
  4. Lägg sedan på en plåt in i ugnen ca 200 grader i 15-20 minuter.
    (Jag tycker om när den börjar bli lite krispig).
  5. Klart!
0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.