Förvara sparris

Förvara sparris i kylen – bästa sättet!

Inlägget innehåller en köplänk (adlink) till Jordklok

Förvara sparris är något vi pratar om varje säsong på mitt Instagramkonto. Och varje år är det lika poppis! Jag tror att det är för att det verkligen fungerar och att det är så enkelt. Om du vet hur du gör, kommer de att hålla upp till två veckor i kylen. Det gör ju även att kylen får sig ett piff och ser så mycket snyggare ut!

Jag förvarar min sparris i glasbrukar från Weck Jars. Perfekta för förvaring, servering och tillagning av chiapuddingar och annat. De är stapelbara (förutom de allra smalaste och minsta) och locken är också i glas.

Förvara sparris

Kul om sparris

  • Sparrissäsongen är kort men GOD! Den första sparrisen brukar titta upp i slutet av april, och den svenska säsongen brukar vara över kring midsommar.
  • Visste du att sparris sedan länge ansetts vara ett afrodisiakum. Sparris är bland annat rik på Folsyra, som är ett B-vitamin (B9). Det har även forskats på hur folsyra kan öka mäns fertilitet och spermaproduktion/kvalitet. Folsyra är också toppen om man planerar eller är gravid.
  • Sparris innehåller också Gluthathion, en av de värdefullaste antioxidanterna som skyddar våra celler mot bland annat virus och fria radikaler. 
Du skär alltså av botten, precis som du gör med tulpanerna, sedan är det bara att sätta i en vas/burk och vattna.

Förvara sparris

  1. Skär av 1-2 cm av botten på sparrisen.
  2. Ställ i en burk/vas.
  3. Fyll på med vatten.
  4. Ställ in i kylen. Den håller sig upp till två veckor. Om du tycker vattnet känns sunkigt kan du såklart byta det mellan varven.

Sparrisrecept

Här kommer ett gäng recept med sparris.

Tips! Om du inte äter bacon rekommenderar jag att du tar mitt kokosbacon istället! Supergott det också.

Förvara sparris
Att steka/grilla sparrisen och sedan ösa på med parmesan, olivolja, svartpeppar och citron är en hit! Stekbecket hittar du här.

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök