Här kommer en vårig topping till lesscarbs populära pizzabotten, som är supergod och dessutom nötfri.
Lax- och sparrispizza
Ingredienser till en plåt:
- 1 sats av Lesscarbs pizza + tomatsås
- 3 -4 dl riven ost
- 1 stor näve ruccola
- 100 gram rökt eller gravad lax
- 2-3 msk kapris (oliver eller cornichoner är också gott!)
- 5-6 färska sparris
- Några citronskivor
- Olivolja till servering.
Gör så här
- Följ instruktionerna för pizzabotten och tomatsåsen.
- Skär sparrisen i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare. Salta och lägg strimlorna i en sil, som du placerar i kastrullen som tomatsåen kokar i. Låt dem ånga några minuter, ca 2-3.
- Riv osten, bred ut tomatsåsen och sprid ut osten över, in i ugnen igen tills osten smälter.
- Lägg på ruccolan, sparrisen, laxen, kaprisen och citronen. Servera med en god olivolja, och gärna min pizzasallad med lime och dijonsenap.
![Lax- och sparrispizza](https://i0.wp.com/lesscarbs.se/wp-content/uploads/2015/05/Laxochsparrispizza1.jpg?resize=800%2C534&ssl=1)
Tips!
Om du gillade det här receptet borde du även kolla in mina andra tre varianter av pizza
0/5
(0 Reviews)