Lax- och sparrispizza – våriga och fräscha smaker!

Inlägget innehåller köplänk till Bodystore

Här kommer en vårig topping till lesscarbs populära pizzabotten, som är supergod och dessutom nötfri.

Lax- och sparrispizza

Ingredienser till en plåt:

  • 1 sats av Lesscarbs pizza + tomatsås
  • 3 -4 dl riven ost
  • 1 stor näve ruccola
  • 100 gram rökt eller gravad lax
  • 2-3 msk kapris (oliver eller cornichoner är också gott!)
  • 5-6 färska sparris
  • Några citronskivor
  • Olivolja till servering.

Gör så här

  1. Följ instruktionerna för pizzabotten och tomatsåsen.
  2. Skär sparrisen i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare. Salta och lägg strimlorna i en sil, som du placerar i kastrullen som tomatsåen kokar i. Låt dem ånga några minuter, ca 2-3.
  3. Riv osten, bred ut tomatsåsen och sprid ut osten över, in i ugnen igen tills osten smälter.
  4. Lägg på ruccolan, sparrisen, laxen, kaprisen och citronen. Servera med en god olivolja, och gärna min pizzasallad med lime och dijonsenap.
Lax- och sparrispizza
Zarko var mycket förtjust i denna pizza-variant. Varje gång vi äter den berömmer han botten som han gillar väldigt mycket.

Tips!

Om du gillade det här receptet borde du även kolla in mina andra tre varianter av pizza

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.