Allt på en plåt

Stekbläck från Pallares som gjorde mig kär

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Cervera

Stekbläck från Pallares är en kärlekshistoria. Jag blev KÄR när jag såg dem, och jag är fortfarande lika kär. Det är konstigt hur vissa saker fastnar i mig då det mesta inte gör det. Jag har aldrig varit en storkonsument, en sån ohejdad shopper, men när jag kom i kontakt med mitt första stekbläck var jag fast och nu har jag ALLA, i alla storlekar. Jag vet det är knäppt. Men det är jag, jag är lite knäpp. Ganska ofta. 

Mina stekbläck från Pallares har även väckt frågor hos er, speciellt på Instagram där jag ALLTID får frågor om vart de snygga stekbläcken kommer ifrån. De är verkligen snygga på bild, haha, och det var helt klart en anledning till att jag slog till, det ska vi inte sticka under stolen med. De är såklart giftfria, du ska som du säkert vet inte använda formar och bläck i teflon, det släpper giftiga partiklar.

Missa inte nuvarande och kommande rabattkoder på min sida Erbjudanden och rabatter

 

Stekbläck från Pallares

Stekbläcken är gjorda i kolstål. Det gör att de får en mycket snygg patina. Men det gör också att de rostar om du inte tar hand om dem. Men patineringen är ju så underbar, att det är värt att ta hand om dem. Och det är verkligen inte svårt. Diska för hand efter användning, torka eller ställ in i eftervärme i exempelvis ugnen, olja in då och då. Det är allt. Finns i fem storlekar: (handtaget räknas inte) 17 x 21 cm, 20 x 25 cm, 25 x 34 cm, 26 x 30 cm, 32 x 42 cm. Jag har som sagt alla, men det är ju kanske inte ett måste. 🙂

Du kan använda dessa över öppen eld, på grillen, i ugnen eller på spisen. Men tänk dig själv, du slänger på ett bläck och steker sedan pannkakor på grillen, haha! Eller ja, sparris kanske, eller kesoplättar. Det finns inte så många begränsningar. Dessa är också supersnygga att servera mat på, eller frukost, som en liten frukostbricka.

 

 

Jag har förresten alla knivar också, och ska köpa saxarna som jag testade på matmässan. Riktigt rejäla och ligger otroligt skönt i handen. Minns att vi hade en liknande när jag var liten. Måste kolla upp vart den tog vägen. Knasigt att jag plötsligt minns vissa specifika saker från köket från barndomen. Men jag spenderade ju så mycket tid där.

Stekbläck pallares
Det är en liten kant på och väldigt praktiska handtag på!
Stekbläck från pallares
Den till höger har jag använt några månader, och den till vänster är helt ny, oanvänd. Stor skillnad på patina! Den är alltså helt ren på bilden, det är inte smuts.
Stekbläck pallares
Den här är perfekt att använda som bakgrund när man fotar, det ser väldigt fint ut. Så behöver du ett snyggt underlag till dina instabilder, är det detta du ska satsa på. 😉

Exempel när jag använt dessa i min matlagning

 

Hoppas att du gillade detta tips, det brukar uppskattas när jag delar kökstips.

Kram Fanny

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

3 kommentarer

Hej!
Ibland ser jag dig använda bakplåtspapper el liknande.
Vilket använder du?
Fastnar det lätt på denna typ av plåt ovan? Försöker sluta med det och letar efter en giftfri plåt till grönsker i ugn t ex.
Tack på förhand

Jag använder återanvändningsbart papper i silikon, inte ett helt giftfritt alternativ, men det funkar de gånger jag behöver underlag. Det beror på hur mycket fett du har på plåten skulle jag säga och lite beroende på vad du tillagar. Hälsningar Fanny

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök