fbpx
Lesscarbs Lesscarbs

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore och Jordklok

Kokosbacon – vegan, paleo och supergott såklart!

Kokosbacon – vegan, paleo och supergott såklart!

Kokosbacon är som det låter en blandning av bacon och kokos. Det är inte bacon och inte bara kokos helt enkelt. Ett väldigt gott tillbehör till sallader, kyckling, som snacks eller varför inte som topping till en soppa? Enkelt att göra och håller upp till en månad i kylskåpet. 

Kokosbacon är superlätt att göra, och du kan experimentera med ingredienserna och tillsätta fler eller ta bort någon du inte har hemma eller inte vill använda. Nästa gång ska jag tillsätta lite gurkmeja, bara för att det är så gott och nyttigt.

Ibland känns det som att man måste försvara ”vad det skulle vara för fel på hederligt bacon” och visst, detta kommer aldrig smaka exakt som bacon. Men för alla som vill ha lite variation, som vill undvika gris eller nitrit av olika skäl borde testa detta! Dessutom kan man alltid presentera det som ”kryddig kokos” eller något annat passande om man inte vill att de vid bordet ska göra en direkt jämförelse med bacon.

Tips – Rabattkod hos Bodystore vecka 4

Den här veckan får du 100 kr rabatt vid köp över 500 kr. Rabattkod: FANNYL (anges i kassan)

Slut: 2019-01-27 23:59 Villkor: Gäller ej veckans kampanjer och kan inte kombineras med andra rabattkoder. Missa inte kommande rabattkoder och erbjudanden som jag delar på min sida Erbjudanden och rabatter

Kokosbacon

Du behöver
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda samman alla ingredienser i en skål. Smaka av om du tycker att det behövs mer salt.
  3. Lägg på en plåt och fördela jämt.
  4. Ställ in i ugnen i cirka 5 minuter, rör om. upprepa 2 gånger till. Håll koll så det inte bränns, det går snabbt i slutet.
  5. Låt svalna, förvara i rumstemperatur ca 1 vecka, men jag fördrar att förvara i kyl där det håller upp till en månad.

 

 

Kommentarer kring ingredienserna

Liquid smoke är en smaksättare som oftast innehåller vatten och kondens från hickoryrök. Jag köper den på vilken mataffär som helst och den är även supergod i marinader och köttfärsbiffar. Man behöver väldigt lite för att få fram den rökiga smaken.

Coconut aminos är en variant till soja som innehåller 14 aminosyror. Den är något sötare i smaken än exempelvis tamarisoja. Den är också glutenfri och den använder du precis som soja. Jag har det även i mitt recept på kimchi istället för fisksås.

Tamarisoja är ett glutenfritt alternativ till soja. Den är fermenterad och lagrad i flera månader. Den innehåller bra mikroorganismer som är nödvändiga för den naturliga fermenteringen och sägs även ge matsmältningen en hjälpande hand. Den brukar funka bra för de som är känsliga för soja tack vare fermenteringen.

Du kan använda rökt paprikapulver också, och om du väljer att utesluta coconut aminos skulle jag rekommendera lite mer tamarisoja och tvärt om. Om du bara använder Tamarisoja som är saltare kanske du inte behöver tillsätta lika mycket salt. Testa dig fram. Du kan ju alltid smaka av innan du stoppar in i ugnen.

 

Tips!

Jag får många frågor om plåtarna som syns på bilden, jag har skrivit ett inlägg om dessa stekbläck tidigare. Läs det så får du all info.

Jag får också många frågor var man hittar glasburkarna (Weck jars) som syns på bilderna. Du hittar dem hos jordklok, här finns en länk till alla de har i sitt sortiment. Jag har i princip alla storlekar och utföranden, de är snygga och giftfria. Älskar dem!

 

Kokosbacon

Kokosbacon

Kokosbacon

Kokosbacon

Hoppas att du gillade detta recept på kokosbacon! Tycker att det är magiskt gott och jag vill äta det hela tiden! Haha. Lämna gärna en kommentar nedan om du testar receptet. Vi hörs snart igen.

Lämna ett svar