Smulpaj glutenfri, vegan är alltså Bettys recept. Hon har varit med ett antal gånger när jag gjort paj, och nu lät jag henne bestämma helt själv vad vi skulle ha i och hur mycket. Det blev SÅ bra! Så bra att jag självklart skriver ner receptet till dig.
Jag älskar att bjuda på något som är gott, men som ändå är relativt hälsosamt och gärna något som folk känner igen, men samtidigt blir överraskade av. Haha! Inte alls många krav. Men det jag menar är egentligen är att fika ska vara gott. Fika behöver inte vara onyttigt bara för att det är gott. Och det är alltid roligt att ta något klassiskt och liksom göra det bättre än originalet.
Smulpaj glutenfri vegan
Du behöver
Till en normalstor form
- Fyll 2-3 cm från botten av formen med valfria bär. Strö eventuellt över lite potatismjöl om det är väldigt vattniga bär, som jordgubbar.
- Strö över Björksocker efter tycke och smak.
Mixa samma med matberedare:
- 1,5 dl glutenfria havregryn
- 1/2 dl teffmjöl eller annat valfritt glutenfritt mjöl
- 1 dl kokosflingor
- 3 msk kokosolja (50 gram)
- 2 msk vatten
- 5 dadlar (eller efter smak)
- 2 tsk malen kardemumma
- 1 nypa havssalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg i bären och följ punkt 1 & 2 ovan.
- Mixa sedan samman allt till smuldegen ovan.
- Fördela degen jämnt över bären.
- Ställ in i ugnen ca 20-30 minuter, bären ska bubbla upp och smuldegen få fin färg. Låt svalna av.
Tips!
Servera en stor klick vispad kokosgrädde till med vaniljpulver i. För länge sedan gjorde jag även ett recept på vaniljsås som passar LCHF/paleo
Vill du göra en LCHF-smulpaj, använd detta recept.
Bettys glutenfria, veganska bärpaj är en succé hemma hos oss och bland våra vänner. Jag hoppas att du vill testa, och att det blir en ny favorit även hemma hos er. Vi hörs snart igen, tills dess, ta hand om dig.