Mejerifri vaniljsås

Mejerifri vaniljsås

Vi har en liten herre och en dam bland barnens vänner som inte äter mejerier. Min mage mår bäst utan också, och denna vaniljsås uppskattades av alla, stora och små.

Mejerifri vaniljsås

Till som tillbehör till 1 smulpaj (4-6 personer)

  • 500 gram kokosgrädde*
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 äggulor
  • 1 tsk valfri sötning (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Blanda samman samtliga ingredienser, sjud försiktigt tills såsen tjocknar.
  2. Jag rör hela tiden så den inte skär sig. Om den mot förmodan börjar göra det kan du bara mixa samman den med stavmixer några varv.
  3. Låt svalna.

Här hittar du receptet på smulpajen

* krämig kokosmjölk funkar också bra, exempelvis Garants tetra

3.9/5 (26 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

3 kommentarer

Hejsan, vi har en herre här hemma som är alergisk mor mejerier samt ägg, kan man hoppa över ägg tror du? Eller blir det galet då? Tack för en toppenblogg!

Jag gjorde denna och det blev vedervärdigt. ? Sån vidrig eftersmak av typ rutten kokos och ägg. Trots att jag ökade på vanilj och socker så trängde den äckliga smaken igenom. Beror det på vilket märke kokosmjölk man tagit? Jag använde Änglamarks kokosmjölk. Väldigt krämig, och konsistensen på vaniljsåsen blev bra, men går inte att äta. ?

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök