Spetskål med persiljesmör! Kål och mör är verkligen en favorit och så enkelt att göra. Det är dessutom perfekt att bjuda på, för det känns som att få har ätit detta! Vilket för mig är obegripligt, haha! Jag delar ju massor av kålinspiration på mitt instagramkonto, missa inte det!
Några skäl att äta kål oftare är för att den innehåller mycket fibrer, eller prebiotika, som är mat för de goda tarmbakterierna. Dessa hjälper ditt immunförsvar bland annat. Fibrer gör också att du känner större mättnadskänsla. Kål är också rikt på vitamin C, K och B6 samt att det finns mycket antioxidanter i kål.
Andra goda recept med kål
- Kålpudding LCHF
- Vegetarisk korma – mild och smakrik
- Tacokål med glutenfria wraps
- Ugnsbakad spetskål med parmesan och frön
- Kålrotspasta med köttbullar i tomatsås
- Spetskål i ugn med smör och frön
- Halloumipizza med vitkål – halva din, halva min
Spetskål med persiljesmör: Du behöver
- Persiljesmör – klicka för receptet
- Ett huvud spetskål
- Salt
- Gärna en näve aktiverade frön på toppen vid servering
- Hackade örter
Spetskål med persiljesmör gör såhär
- Skär kålen i skivor.
- Salta ordentligt.
- Bred på smöret.
- Ställ in kålen i ugnen cirka 30 minuter eller tills kålen har en fin färg och känns mjuk.
- Servera med massa sallad, kanske rostade kikärtor eller annat protein.
Gott att ha till:
- Saftiga köttfärsbiffar
- Torskbiffar med grön tapenade
- Halloumi- och zucchinibiffar
- Tonfiskbiffar med ingefära och chili
- Örtbiffar med rostade grönsaker
4.2/5
(10 Reviews)
4 kommentarer
Supergott. Tack för receptet. Hade kålen på 175 grader. Till hade vi stekt kycklingfilé.
Detta kommer vi att göra fler gånger. Riktigt mumsigt. ?❤
Så gott!!
Såå gott. Vi tackar för detta recept. Vi kommer att göra detta fler gånger.
Tack snälla. ??
Vad roligt! Tack för kommentaren. Kram Fanny