Beasmör passar perfekt till grillat, grönsaker med mera. Jag har ju ett annat recept på superenkel bea, som du verkligen borde testa, men detta känns ju än mer användbart? Jag har också ett annat recept på en cremefraice-bea kom jag på, som också är väldigt smarrig. Men smör är ju smör 🙂 Svårslaget.
Jag brukar bre på det på vilken kål som helst och sedan slänga in i ugnen ca 30 minuter på 175 grader. Toppar med lite frön och örter/finhackad kål så har du en rioktig pangrätt att bjuda på eller äta själv framför TV. Godare kan det knappast bli.
Till ca 100 gram beasmör
Du behöver
- Ungefär 100 gram smör
- En rejäl skvätt vitvinsvinäger
- Chiliflakes, Salt
- Dragon färsk eller torkad, jag hade ca 1 tsk färsk
- En knivsudd gurkmeja för snygg färg
- Vitlök om du vill, ett måste tycker jag. Brukar ta 1-2 klyftor.
Gör så här
- Blanda samman allt utom smör och vitlök i en kastrull.
- Koka nästan helt torrt, pass på, det kan gå snabbt. Låt svalna något och blanda sedan med smöret. riv/hacka i vitlöken.
- Låt stå ungefär 30 minuter, smaka sedan av om det behövs mer salt eller så.
- Jag förvarar smöret i bakplåtspapper i frysen (tar fram en stund före servering) eller i kylen om jag ska använda senare under dagen.
Recept som blir extra goda med beasmör
- Kryddiga kycklinglårfiéer med majonnäs
- Kyckling med balsamvinäger
- Sesam- och chililax med fänkål
- Mapuchebiffar, örtsmör och rostade grönsaker
Jag har tänkt att samla ihop massor av goda smaksatta smör i ett samlat inlägg när jag har ett gäng goda att bjuda på. Har du någon favorit får du gärna lämna en kommentar nedan, så blir jag glad!
4.5/5
(19 Reviews)
2 kommentarer
Älskar ditt beasmör. Vi tog det till bl.a friterad brysselkål mums, hälsar Maria (Malins svärmor)
Hej! Vad glad jag blir, det är så användbart 🙂 <3