Algsallad lesscarbs

Algsallad med ingefära och sesam

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore, Jordklok och Glimja

Algsallad med ingefära och sesam kan kanske vara den godaste salladen hälsar min pappa. Jag gav honom och mamma 2 burkar Weck Jars fulla med denna sallad som present och det blev stor succé, både burkarna och innehållet, haha! Alger är nyttiga och jag personligen tycker att konsistensen är fantastisk! Lite tuggmotstånd och mycket smak.

Gillar du alger skulle jag även rekommendera dig att testa Fukikake som är en blandning mellan alger och sesam, som jag brukar toppa bowls, kycklingrätter, havreknäcke, hummus och mycket annat med det.

Algsallad lesscarbs
Supergott att toppa med lite sesamfrö på slutet. Glöm inte blötläggningen av fröna bara, här finns blogginlägg.

Algsallad med Ingefära och sesam

  • 1 påse algsallad 20 gram (jag brukar köpa den från Risberg Import som jag länkar)
  • 1,5 msk tamarisoja
  • 1/2 msk sesamolja
  • Drygt 1 msk finhackad ingefära
  • Några drag med pepparkvarnen
  • En liten skvätt chilisås eller chilipulver (kan uteslutas)

Gör din algsallad så här

  1. Töm algpåsens innehåll i en djup skål. Tillsätt vatten och låt algerna dra i 5 minuter. Häll av vattnet och använd hushållspapper för att torka bort överflödigt vatten. 
  2. Medan algerna står och drar, blanda samtliga ingredienser till dressingen och häll över salladen.
  3. Låt gärna stå minst 30 minuter, helst längre. Den är god flera dagar i efterhand också.

Varför är alger nyttigt?

Alger är mycket rika på enzymer och mineraler. Vissa menar att det är naturens allra bästa mineraltillskott.

  • Wakame högt innehåll av kalcium- och kaliuminnehåll.
  • Kombu högt innehåll av jod- och kaliuminnehåll.
  • Gigartina rödalg anses stödja immunförsvaret.

Andra goda recept på liknande tema

Om du vill göra en asiatisk buffé av goda sallader skulle jag rekommendera att du testar följande recept. Jag brukar variera dessa. Jag älskar även att pickla något, lök, morötter eller rättika till. Jag picklar utan vitt socker och ersätter istället med björksocker (länken går till blogginlägg om björksocker)

Kinesisk gurksallad
Kinesisk gurksallad
Marinerade böngroddar
Marinerad böngroddar med sesamolja och salt
5/5 (2 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

1 kommentar

Hej!
Tack för alla trevliga och god recept!
Undrar över algsalladen.
I receptet står, 1,5 msk (sedan tomt), 1/2 msk (sedan tomt).
Tacksam för besked

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök