Detta blev en underbar rätt, smakrik, snabb och enkel. Bättre än så kan det ju knappt bli! Jag älskar när rätterna smakar så gott på så kort tid, ger rätten som en extra krydda, i alla fall för mig som vet hur enkel den var!
Zoodles med snabb saffranskycklinggryta
Ingredienser till ca 2-3 pers:
- 1 stor gul lök
- 2 kycklingfiléer
- 2 dl cream fraiche
- 2 dl grädde
- 1 pkt saffran
- 2 dl haricoverts
- 1 röd paprika
- 12 körsbärstomater
- 2 rejäla nävar ruccola
- Salt och peppar
Gör så här
- Skala och dela löken i två, skär båtar och fräs i smör några minuter.
- Dela kycklingfiléerna på längden, lägg dem i pannan, salta och stek några minuter på varje sida.
- Tillsätt cream fraiche, grädde, saffran, salt och peppar. Låt puttra några minuter. Under tiden kan du skära paprikan i mindre bitar, och halvera körsbärstomaterna.
- Släng sedan ner dem i pannan tillsammans med haricoverts, ge dem någon minut i pannan.
- Tillsätt sist ruccolan, rör runt och servera.Så här gör du zoodles (video)
Tips!
Många undrar var man köper en svarv.
Vill du ha fler goda recept med zoodles, kolla in zoodles med pesto, kyckling och oliver och carbonara gjord på zoodles
5/5
(1 Review)