Äter vanligtvis inte bacon*, men ibland vill jag föra in nått annorlunda och se hur kroppen reagerar. Älskade carbonara med rå äggula när jag var liten, så detta var som en dans för smaklökarna.
Zoodles carbonara
Ingredienser:
- 1 pkt bacon (välj gärna eko)
- 1/2 zucchini (såhär zoodlar jag (video)
- 1 näve oliver
- Några tomater eller annan grönsak
- 1 äggula
- Olivolja, salt, peppar
Gör så här
- Stek baconet på en plåt i ugnen på 175 grader cirka 10-15 minuter. Då slipper du oset.
- Zoodla zucchinin.
- Lägg upp allt i en skål/fat, ringla olivolja över och salta och peppra. Jag låter alltså zucchinipastan vara kall, du kan ånga den någon minut om du vill eller slänga in den på plåten med baconet den sista minuten.
Och vad kan du göra med den överblivna äggvitan? Spara den såklart, här finns massor av tips.
Tips!
Gillade du det här receptet så borde även kolla in mina zoodles med pesto, kyckling och oliver
Köp en svarv till grönsakspasta
Den heter frukt- och grönsakssvarv och är större och kraftigare, den tycker jag är bra om man vill göra pasta av grövre grönsaker, som rotfrukter.
0/5
(0 Reviews)