snabblunch

Snabblunch – kyckling, zucchini och gremolata

Snabblunch ska vara snabb, enkel och god i min bok. Därför kommer ett megasnabbt tips till dig som vill ha bra mat men kanske inte har så mycket tid. Då behöver du bara förbereda två saker, förslagsvis en söndag, så har du snabba grejer att ta till resten av veckan. 

Snabblunch ska ju vara snabb som sagt, men för mig betyder det inte att det är en maträtt som man drar plasten av och slänger in i micron. Det skulle faktiskt aldrig fall mig in. Men sedan är jag ju ”ganska extrem” som vissa av mina vänner kallar mig. Självklart med kärlek. <3

Snabblunch

Använd följande recept:

 

 
Dessa håller minst 5 dagar i kylen, du kan självklart frysa in den tillagade kycklingen om du vill ha till nästkommande vecka också. Min mamma brukar frysa in med mellanrum i en påse så man kan ta fram en lagom portion utan att behöva tina en  hel ”klump”.

När du ska äta steker du upp kycklingen med grönsaker, jag körde zucchini och avokado, men du kan ta vilka du vill. Exemplevis kålrot, aubergine, paprika, lök eller vad du hittar och har hemma. Du kan ju göra några olika varianter och ställa in i kylen till veckans luncher eller snabba middagar.

Ett supertips är att steka i en god kokosolja, jag har fått dille på den här kokosoljan med provensalska örter (adlink). Supergod, och man behöver inte krydda med massa extra.

Vill du variera såsen rekommenderar jag

snabblunch

snabblunch
Du kan använda vilken del från kycklingen du vill, jag föredrar filé eller lårfilé.

Hoppas att det ska smaka och att detta var inspirerande. Vad har du för snabbmatstips? Skriv gärna en kommentar!

Kram Fanny

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök