Snabblunch ska vara snabb, enkel och god i min bok. Därför kommer ett megasnabbt tips till dig som vill ha bra mat men kanske inte har så mycket tid. Då behöver du bara förbereda två saker, förslagsvis en söndag, så har du snabba grejer att ta till resten av veckan.
Snabblunch ska ju vara snabb som sagt, men för mig betyder det inte att det är en maträtt som man drar plasten av och slänger in i micron. Det skulle faktiskt aldrig fall mig in. Men sedan är jag ju “ganska extrem” som vissa av mina vänner kallar mig. Självklart med kärlek. <3
Snabblunch
Använd följande recept:
- Kyckling i kylen – räddaren i nöden (maxat tipsinlägg)
- Gremolata (jag mixade min med stavmixern eftersom jag hade lite ont om tid, då blir den krämigare och ljusare i färgen).
Dessa håller minst 5 dagar i kylen, du kan självklart frysa in den tillagade kycklingen om du vill ha till nästkommande vecka också. Min mamma brukar frysa in med mellanrum i en påse så man kan ta fram en lagom portion utan att behöva tina en hel “klump”.
När du ska äta steker du upp kycklingen med grönsaker, jag körde zucchini och avokado, men du kan ta vilka du vill. Exemplevis kålrot, aubergine, paprika, lök eller vad du hittar och har hemma. Du kan ju göra några olika varianter och ställa in i kylen till veckans luncher eller snabba middagar.
Ett supertips är att steka i en god kokosolja, jag har fått dille på den här kokosoljan med provensalska örter (adlink). Supergod, och man behöver inte krydda med massa extra.
Vill du variera såsen rekommenderar jag
- Majonnäs – med stavmixer
- Aubergineröra
- Salsa (tillsätt gärna extra olivolja eller hackade oliver)
Hoppas att det ska smaka och att detta var inspirerande. Vad har du för snabbmatstips? Skriv gärna en kommentar!
Kram Fanny