Köttfärssås, oj vad länge sedan. Men gott som sjutton! Jag har alltid lite kanel till färsen (kycklingfärs) det ger en väldigt trevlig rund smak. Jag tillagar köttfärsåsen i stekpannan och middagen är klar på under 20 minuter.
Snabb köttfärssås med zoodles
Ingredienser till fyra personer:
- 1 gul lök
- 400 gram kycklingfärs
- 1 burk krossade tomater
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 1 krm malen kanel
- 1-1,5 tsk herbamare
- 1 dl vatten
- 1 dl cream fraiche
- 1 näve gröna oliver
- Peppar och smör till stekning
Gör så här
- Hacka löken och stek i smör några minuter.
- Bryn köttfärsen.
- Slå sedan på de krossade tomaterna, pressade/rivna vitlöksklyftor, tomatpuré, vatten, kanel, herbamare och peppar.
- Låt puttra cirka 10 min på svag värme.
- Tillsätt sedan crème fraîche och oliverna, låt puttra några minuter till.
- Smaka eventuellt av med lite vanligt salt.
Tips!
När bara jag och min man ska äta brukar jag tillsätta 1-2 tsk sriracha eller chiliflakes.
Köp en grönsakssvarv
Du kan svarva allt med den, även rotfrukter som morot, hela kålhuvuden och kålrot.
Gillade du det här receptet? Då borde du även kolla in mitt recept på zoodles carbonara eller zoodles med pesto, kyckling och oliver
4.7/5
(3 Reviews)
7 kommentarer
Tack för detta. Har lite idétorka så vart glad över lite nya recept.
Vad härligt att höra. Hoppas att det ska smaka 🙂
Kan du lägga till en länk hur man tillagar zuddelsen? 🙂
Kommer här: https://lesscarbs.se/tips-och-rad/zucchinipasta-zoodles-sa-har-gor-du/
Värm sedan i såsen någon min! 🙂
Tack för hjälpen. Konstigt att jag inte får ditt svar till min mejlbox? Inte från din vännina Martinas blogg heller? Märkligt! ??
Tack sparat hjälper till nytt tänk
Kul! Kram. 🙂