Jag och Sixten slängde ihop en ovanligt enkel och god soppa igår. Vi hade ungefär 0 minuter på oss innan han hungrade ihjäl, och resultatet blev toppen. Låt det väl smakas!
Sixtens snabba fisksoppa
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 gul lök
- 10 cm purjolök (eller en lök till)
- 4 vitlöksklyftor
- 1 burk krossade tomater
- 1 burk vatten
- 250 ml kokosmjölk
- 1 tsk torkad timjan
- 2 tsk herbamare
- 500 gram fisk (vi hade häften lax/kolja)
- 300 gram fryst broccoli (färsk funkar såklart också)
- Kokosolja att steka i
Gör så här
- Skala lök och vitlök och hacka den, liksom purjolöken.
- Fräs i kokosolja några minuter.
- Tillsätt allt utom broccoli och fisk, låt koka ihop cirka 5 minuter.
- Skär broccolin i mindre bitar.
- Lägg ner dem och fisken i mindre bitar, rör om och sänk värmen. Låt sjuda cirka 5-10 minuter, beroende på om fisken är fryst eller färsk. Vill du ha broccolin helt mjuk kan du lägga i dem i steg 3.
- Ringla en god olivolja över, och servera med lite fröknäcke och gärna en klick 10 – sek majo med vitlök i (alioli)
Tips!
Kolla gärna in mina 6 mejerifria soppor också!
3.8/5
(15 Reviews)
7 kommentarer
Vilken bra inspiration! Enkelt och gott, perfekt kvällsmat!
Ja han är inte dum den där Sixten. 😉
Ska det inte vara salt i soppan?
Hej! Nej det ska vara herbamare som är ett örtsalt, som är supergott och nyttigt! 🙂
Gjorde den här maträtten igår. Otippat god. Skippade vattnet och drog i lite buljong. Min man som inte brukar kommentera maten så jättemycket sa spontant “åååå vad gott det var!” Snälla goda smaker. Hälsa Sixten och tacka. ?
Fantastisk god soppa. Jag har bjudit grannar och vänner. Alla älskar den.
Vad roligt att höra!