pesokyckling-kantareller-gronsaker

Pestokyckling med grönsaker

Om du råkar steka en kycklingfilé lite väl länge i ugnen (ja det händer även mig) då brukar jag rädda dem genom att marinera dem i pesto. Här hade jag en grönkål/kantarellblandning och sallad till. Superläckert!

Pestokyckling med grönsaker

Till 4 kycklingfiléer hade jag 1 dl pumpafröpesto (länkar till ett inlägg med olika pesto) + 1/2 dl extra olivolja. Jag skar kycklingen i centimetertjocka bitar och sedan blandade jag runt med peston. Detta håller minst fem dagar i kylen, så man kan äta det flera dagar med olika tillbehör, i paj, istället för tacofärs, i omelettwraps, sesamwraps eller i en sallad. Eller varför inte till en kålrot- och auberginepytt (som barnen älskar) Dessutom perfekt i matlåda!

Gör för all del en smarrig majonäs att servera till, oavsett rätt 🙂

Okej, nog om det. Tillbaka till vad som syns på bilden. Jag fräste 1 näve kantareller med 1 näve grönkål i rikligt med smör. Jag gillar när grönkålen blir krispig. Saltade med lite herbamare. Gjorde en liten sallad med det gamla vanliga, sallad, tomat och gurka och la till några smarriga oliver för fettet. Sedan ringlade jag över olivolja när jag åt 🙂

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök