Ostpaj

Ostpaj – västerbottenspaj LCHF

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Paj är något som vi äter väldigt ofta i vår familj. Det är gott, enkelt, mättande och den perfekta restförvandlaren. Det är ju i stort sätt bara att slänga ner det som finns hemma så blir det gott. Många pajer är dessutom goda kalla, som denna ostpaj!

Ostpaj – västerbottenspaj LCHF

Ingredienser till en stor paj:

Botten:

Fyllning:

  • 3 ägg
  • 3 dl mejeri (jag brukar blanda ihop de skvättar jag har av cream fraiche, grädde, cream cheese, mjölk, keso, yoghurt, du kan givetvis välja bara någon av dessa)
  • 3 dl valfri ost (Jag fryser alltid ner det sista på osten och tar alltid bort allt vax när det är ny, annars blir det svårt i slutet när den är tunn.) Fler spartips här!
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Botten: Blanda ihop samtliga ingredienser, salta efter smak och tryck ut i pajformen.
  2. Ställ in i frysen tills den blivit hård.
  3. Förgrädda sedan i 175 g (varmluft) i ca 5-7 min.
  4. Blanda sedan ihop samtliga ingredienser till fyllningen, salta och peppra efter smak (chiliflakes är också gott i).
  5. Ställ in i ugnen tills fyllningen stannat, ca 25-30 minuter.
  6. Servera med valfritt tillbehör.
    (På bilden äter vi pajen kall tillsammans med crème fraiche, kaviar, gräslök och räkor.)

Tips!

Är du en riktig pajälskare och vill ha fler recept?
Då kan jag rekommendera mitt recept på zucchinipaj eller min tacopaj

3.4/5 (11 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

8 kommentarer

Går det att byta ut sesamfröna mot något annat (mjöl) i pajdegen?
Mvh Cissi

Hej!
Ska göra matpaj till midsommar och tänkte göra en av dom lchf. Innehållet är inga problem men skalet undrar jag över. Är det nödvändigt att ha sesamfrön eller kan jag ta bara mandelmjöl? Och måste jag ha fiberhusk i?
Mvh Sara

Jag tycker inte fiberhusket är något problem så ser inte varför du skulle ta bort det. Vet inte hur det blir, kanske mindre hållbart. Du kan säkert bara ta mandelmjöl. 🙂

Hej! Kan man använda havrefraiche och havremjölk för att göra den mjölkfri?

Kram Malin

Hej! Tror du det går att byta en del av mandelmjölet mot typ havre- eller bovetemjöl utan att konsistensen påverkas för mycket? 🙂

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök