Detta är min version av fiskpinnar. Uppskattades av hela familjen, av stora och små herrar. Lilla Betty tycker mest om att leka med maten, om det inte är oliver eller ost förstås.
Panerad fisk med gurkmajonnäs
Ingredienser till ca 4-6 pers:
- 800 gram vit fisk, torsk eller sej
- 1 dl mandelmjöl (kan ersättas med pofiber vid allergi)
- 1 dl pofiber
- 1 msk milt paprikapulver
- 1 tsk herbamare
- Salt + riktigt med smör att steka i
Gör så här
- Skär fisken i mindre kuber, mina var cirka 3×3 cm. Salta ordentligt.
- Blanda samman mandelmjöl, pofiber, paprikapulver och herbamare i en skål.
- Vänd sedan fiskkuberna i mjölblandningen.
- Stek i rikligt med smör (paneringen suger åt sig en hel del) på svag-medelvärme cirka 5 minuter till de blir gyllenbruna och känns fasta rakt igenom. (Dela en och kolla om du är osäker)
Gurkmajonnäsen:
- 1 sats 10 sekundersmajonnäs
- 1 dl hackade cornichoner
- Du kan även tillsätta 1 dl hackad slanggurka om du vill och lite citron.
Gör så här
- Blanda samman ingredienserna.
- Klart!
Tips!
Gott att ha till:
- Vitkålsmos
- Brysselkål i ugn med extra allt
- Friterade vaxbönor
- Blomkål med parmesan och citron
- Ugnsbakad spetskål med smör och frön
Gillade du det här receptet? Då borde du kolla in fiskburgare med ingefära och chili
4/5
(6 Reviews)