Grönsakspanna med kyckling och curryfräsch

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Här har jag tagit en idé från en vän som bjöd mig på lunch igår till en härlig och snabb middag. Ta de grönsaker du har hemma och stek ihop med rester från exempelvis en helstekt kyckling eller liknande. Gör en smarrig curryfräsch till!

Grönsakspanna med kyckling och curryfräsch

Till 4 portioner

  • 500 gram kål (jag använde 200 g blomkålsblast och 300 g rödkål)
  • 1 gul lök
  • 10 cm purjolök
  • 200 g broccoli
  • 1 röd paprika
  • 50 gram smör
  • Kycklingrester eller i mitt fall 1 kycklingfilé
  • 1-2 tsk chiliflakes/starkt paprikapulver
  • Salt efter smak

Curryfräsch

  • 1,5 dl cream fraiche
  • 1/2 tsk curry
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • Salt

Gör så här

  1. Om du väljer en kycklingfilé, skiva den tunt och fräs den i smör, salt och chiliflakes/paprikapulver några minuter innan du slänger i grönsakerna. Om du tar färdig kyckling kan du slänga i den i slutet så den bara blir varm.
  2. Hacka grönsakerna i mindre bitar, fräs dem i smöret tillsammans med kycklingen. Salta. Beroende på hur mjuka du vill ha grönsakerna varierar stektiden, 5 minuter blir krispigare, 15 mer överstekt. Så hitta vad som passar dig! Svårt att säga exakt eftersom spisarna tyvärr inte beter sig exakt lika. Jag tycker att det är godast att slänga i paprikan den sista minuten bara, så den fortfarande är krispig.
  3. Medan grönsakerna steker (rör runt då och då) blanda samman allt till såsen.

kalwokmedcurryfraiche

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.