Ikväll hade jag och mannen vuxenmiddag. Det var inte direkt tanken. Sonen som är sjuk valde korv med bröd, men när det väl var dags för mat hade båda barnen somnat. Vi skrattade åt vår vuxenlyxmiddag, korv mä brö, rätt och slätt. Med hemmagjord ketchup, gurkmajonäs, och rostad lök som gjorde det hela så mycket lyxigare.
Korv med bröd – på LCHF vis
Brödet
- Jag använde receptet för “the bröd” och gjorde 8 stycken korvbröd.(Jag hade nog gjort 10-12 till dessa smala kalkonchorizo som vi hade. Har du tjockare korvar blir 8-10 bröd lagom. )
- Jag serverade korven med min ketchup.
Gurkmajonnäsen
- Blanda 1 dl av min 10-sek majonnäs med 1 dl grovt hackade cornichoner.
- Smaksätt gärna med stark chilisås (jag tog 1/2 tsk sriratcha).
Brukar också servera rostad lök till som min man älskar!
Jag skivar lök och steker på svag värme i rejält med smör och lite salt tills löken är krispig.
Det tar ca 15-20 minuter. Rör då och då. Mums!
Tips!
Gillade du det här receptet? Då borde du även kolla in mina kycklingburgare på 2 sätt eller min LCHF/Paleo korvrulle
4.5/5
(6 Reviews)
4 kommentarer
Hur länge har du korvbröden i ugnen??
Lika länge som brödet i originalreceptet, eventuellt något kortare.
Hur får man dem att få en fin och jämn form? Mina växer alltid till så ojämna och konstiga former i ugnen även om de är perfekt raka när jag lägger in dem. Dina är ju så fina på bilden. Vad är ditt knep? ?
Hej! jag brukar forma till dem med fuktiga fingrar. 🙂