Fylld pumpa är verkligen en smarrig hösträtt. Du kan fylla med vad du vill egentligen, och servera med en god sallad. Perfekt om du har lite olika rester i frysen, då är det bara att fylla de olika halvorna med resterna och toppa med valfri ost.
Fylld pumpa är väldigt praktiskt då man kan fylla med lite vad som helst som man har hemma. Det kan vara köttfärssås, en vegosås, pulled beef (eller annan pulled-rätt) eller varför inte olika typ av ost med ost på toppen? 🙂
Jag brukar köpa de mindre pumporna som finns både på ICA och Lidl, säkert andra butiker också men det är just dessa jag besökt på senaste tiden. Båda butikerna hade lokalodlade pumpor vilket såklart är ett stort plus.
Fylld pumpa
Jag brukar räkna ungefär 1/2-1 liten pumpa per person.
FÖRSLAG PÅ FYLLNING
Här kommer förslag på vad du kan fylla med. Osten jag använde var en lagrad ekoost, men det går jättebra med vilken ost som helst, mögelost, getost eller fetaost. Eller varför inte blanda lite?
- Enkel köttfärssås
- Pulled pork med chipotle och Ingefära
- Tacofärs
- Någon annan av mina goda pulled-rätter
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela pumpan i två delar och gröp ut den med en vassar sked, glasskopa eller liknande.
- Finhacka det du skrapar ur och blanda det med den fyllning du vill ha i.
- Förgrädda pumpan cirka 10 minuter i ugnen med lite salt och olivolja på.
- Värm fyllningen medan du väntar.
- Fyll pumpahalvorna, toppa med riven ost.
- Ställ in i ugnen igen, cirka 10-15 minuter eller tills osten har fått fin färg.
- Servera med en stor sallad och en god olivolja.
Hoppas att du gillade detta recept. Har du tips på fyllning som jag inte tänkt på? Tipsa gärna! Just det, en sak till, jag får ALLTID frågor vart mina magiska stekbläck kommer ifrån. Du kan läsa om stekbläcken i detta inlägg, helt dedikerat till dessa. Jag har alla storlekar, hehe.